Τουρίστες "λεηλατούν" την άμμο από τις παραλίες της Σαρδηνίας

Οι Ιταλοί τελωνειακοί εντόπισαν 22 κιλά κλεμμένης άμμου σε τσάντες τουριστών.
NurPhoto via Getty Images

Δεν θα μείνει ούτε... βότσαλο στις αμμουδιές της Σαρδηνίας καθώς οι τουρίστες λεηλατούν με αμείωτους ρυθμούς τις παραλίες του ιταλικού νησιού θέλοντας να κρατήσουν ένα αναμνηστικό από τις διακοπές τους.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, Ιταλοί τελωνειακοί υπάλληλοι εντόπισαν 22 κιλά κλεμμένης άμμου από παραλίες της Σαρδηνίας σε τσάντες τουριστών κατά το δεύτερο μισό του Ιουλίου, όπως ανέφεραν πηγές την Τρίτη.

Συγκεκριμένα, οι τελωνειακοί υπάλληλοι και οι φύλακες ασφαλείας που εργάζονται στο αεροδρόμιο του Αλγκέρο εντόπισαν 10 κιλά άμμου, επτά κιλά βότσαλα και πέντε κιλά κοχύλια που είχαν αφαιρεθεί από τις πανέμορφες παραλίες του βόρειου τμήματος του νησιού μεταξύ 15 και 30 Ιουλίου.

GDF SASSARI:ANSA

Οι εθνικότητες των τουριστών που επεδίωξαν να αναχωρήσουν με τα ”κλοπιμαία”, κοχύλια και βότσαλα από το αεροδρόμιο Riviera del Corallo περιλαμβάνουν Ρουμάνους, Πολωνούς, Σουηδούς, Ισπανούς, Σέρβους αλλά και Ιταλούς, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Τους επιβλήθηκαν πρόστιμα από 500 ευρώ έως 3.000 ευρώ καθώς και η κατάσχεση της παράνομης άμμου και του λοιπού.. παραθαλάσσιου υλικού.

Πηγή: Ansa