ΔΙΕΘΝΕΣ
20/06/2018 12:47 EEST

Τους 180 έφτασαν οι αγνοούμενοι από το ναυάγιο στην Ινδονησία. Απέλπιδες οι προσπάθειες διάσωσης

Beawiharta Beawiharta / Reuters

Τουλάχιστον 180 άνθρωποι αγνοούνται μετά το ναυάγιο που σημειώθηκε στη λίμνη Τομπά, στη Σουμάτρα της Ινδονησίας τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το BBC, η υπηρεσία διάσωσης της Ινδονησίας σήμερα αναθεώρησε προς τα πάνω τον αριθμό των επιβατών που θεωρεί πως αγνοούνται, κάνοντας λόγο για 180 από 130.

Ο νέος αριθμός είναι τριπλάσιος από αυτόν που αντιστοιχεί στη χωρητικότητα του πλοίου που ναυάγησε.

Το φέριμποτ Sinar Bangun ανετράπη γύρω στις 5.30 μμ τοπική ώρα (13.30 ώρα Ελλάδας), ενώ επικρατούσε κακοκαιρία στην περιοχή, σε απόσταση ενός μιλίου από το λιμάνι Τιγκάρας, μεταφέροντας επιβάτες από τη νήσο Σαμόσιρ, έγινε γνωστό από την εκπρόσωπο τύπου της Αρχής Αντιμετώπισης Καταστροφών (BNPT) Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο.

Aυτή την ώρα εκφράζονται έντονοι φόβοι πως δεκάδες άνθρωποι έχουν παγιδευτεί εντός του.

Ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Έρευνας και Διάσωσης (BASARNAS) στη Μεντάν, διευκρίνισε ότι ως το βράδυ της Δευτέρας, είχαν βρεθεί 18 επιζήσαντες και είχαν ανασυρθεί δύο πτώματα θυμάτων.

«Με βάση τα δεδομένα, αναζητούμε 180 ανθρώπους», τόνισε εξηγώντας ότι η υπηρεσία έλαβε πληροφορίες από πολίτες που ανέφεραν πως αγνοούνται περισσότεροι άνθρωποι από ό,τι είχε αναφερθεί αρχικά.

Σύμφωνα με τις οδηγίες ασφαλείας, κάθε πλοίο στην Ινδονησία οφείλει να μην υπερβαίνει τον αριθμό των επιβατών που χωρούν στο εσωτερικό του και να διαθέτει ένα σωσίβιο για τον κάθε επιβάτη.

Sponsored Post