ΔΙΕΘΝΕΣ
20/02/2019 13:03 EET

Τον πυροβόλησε ο σκύλος του και τώρα το δικαστήριο του πήρε την άδεια οπλοφορίας

Και δεν είναι ο πρώτος που τραυματίζεται από τον σκύλο του.

Robin Skjoldborg via Getty Images

Το 2016 ένας παθιασμένος, γερμανός κυνηγός τραυματίστηκε στο χέρι από το ίδιο του το όπλο. Αυτός που τράβηξε τη σκανδάλη ήταν σκύλος που ήταν μαζί του στο αυτοκίνητο όπου ο κυνηγός είχε αφήσει μια γεμάτη καραμπίνα. 

Οι αρχές της Βαυβαρίας ανακάλεσαν την άδεια που του είχε χορηγηθεί για την κατοχή όπλου και του αφαίρεσαν την κυνηγετική άδεια. 

Ο ίδιος βέβαια δεν το έβαλε κάτω και προσέφυγε στο διοικητικό δικαστήριο του Μονάχου κατά της απόφασης των βαυαρικών αρχών να του στερήσουν την άδεια οπλοκατοχής και κυνηγιού. Και το δικαστήριο όμως έκρινε πως ο άνδρας, που κατάφερε να πέσει θύμα τραυματισμού με καραμπίνα από το σκύλο του, δεν είναι κατάλληλος για να έχει όπλο στην κατοχή του. 

Συγκεκριμένα το δικαστήριο έκρινε πως δεν είναι άξιος εμπιστοσύνης και δεν μπορεί να θεωρηθεί πως θα μπορέσει στο μέλλον να χειριστεί με ασφάλεια πυροβόλα όπλα και πυρομαχικά. 

Όσο εξωπραγματικό πάντως και αν φαντάζει, τέτοιου είδους ατυχήματα είναι συχνά. Μόλις πριν από δύο μήνες ένας Αμερικανός τραυματίστηκε επίσης από το ίδιο του το όπλο όταν η πατούσα του ζώου πάτησε τη σκανδάλη. 

Το θύμα πάντως δήλωσε πως...το ζώο δεν το ήθελε.

Πηγή: Independent