Τραμπ για σκάνδαλο στο Λευκό Οίκο: Πρόκειται για ψευδείς κατηγορίες που καταστρέφουν ζωές

Τραμπ για σκάνδαλο στο Λευκό Οίκο: Πρόκειται για ψευδείς κατηγορίες που καταστρέφουν ζωές
Jonathan Ernst / Reuters

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατήγγειλε το Σάββατο τις «ψεύτικες κατηγορίες» που «καταστρέφουν ζωές», μετά την παραίτηση στη διάρκεια της εβδομάδας δύο εργαζόμενων στον Λευκό Οίκο, που κατηγορούνται από τις πρώην συζύγους τους για ενδοοικογενειακή βία.

«Άνθρωποι βλέπουν τις ζωές τους να καταστρέφονται και να διαλύονται μόνο και μόνο λόγω κάποιων κατηγοριών. Ορισμένες είναι αληθινές και ορισμένες είναι ψεύτικες. Ορισμένες είναι παλιές και ορισμένες είναι πρόσφατες. Κάποιος που κατηγορείται ψευδώς δεν μπορεί να το ξεπεράσει, η ζωή του και η καριέρα του έχουν τελειώσει. Δεν υπάρχουν πια αμερόληπτες διαδικασίες;» έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

Αυτό το μήνυμα υποστήριξης μοιάζει να απευθύνεται σε δύο πρώην εργαζόμενους στον Λευκό Οίκο, στον Ρομπ Πόρτερ και τον Ντέιβιντ Σόρενσεν, οι οποίοι παραιτήθηκαν αυτή την εβδομάδα έπειτα από κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία, παρ΄όλο που αρνήθηκαν τα γεγονότα που τους αποδίδονται.

Ο Ρομπ Πόρτερ, γραμματέας του προσωπικού του Λευκού Οίκου, κατηγορείται από δύο πρώην συζύγους του για φυσική βία και ψυχολογική κακοποίηση. Η μία από αυτές δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN την Παρασκευή πως ζούσε υπό καθεστώς «διαρκούς τρόμου» στη διάρκεια της σχέσης της με τον Πόρτερ. Ο τελευταίος παραιτήθηκε την Τετάρτη.

Ο Ντέιβιντ Σόρενσεν, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με τη συγγραφή των προεδρικών ομιλιών, παραιτήθηκε από τη θέση του την Παρασκευή. Η πρώην σύζυγός του δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είχε υποστεί φυσική βία από τον Σόρενσεν.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή