ΔΙΕΘΝΕΣ
23/11/2018 18:23 EET

Tραγική ειρωνεία: Μαθήτρια που είχε αντιταχθεί στην οπλοκατοχή σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα

LeFigaro.fr

Μια μαθήτρια 13 ετών στο Μιλγουόκι σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα στο σπίτι της τη Δευτέρα. Στα 11 της σε εργασία της στο σχολείο είχε ασκήσει οξύτατη κριτική για την οπλοκατοχή.

Η Σάντρα Παρκς έγραφε πριν από δυο χρόνια στην εργασία της: «Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση χάους. Στην πόλη που ζω, ακούω και βλέπω σκηνικά χάους κάθε μέρα. Μικρά παιδιά είναι θύματα μιας παράλογης βίας με όπλα». Είχε κερδίσει, μάλιστα, το τρίτο βραβείο στον ετήσιο διαγωνισμό  Martin Luther King Jr. που συμμετέχουν τα δημόσια σχολεία του Μιλγουόκι. Τελικά, έπεσε και η ίδια θύμα αυτού του παραλογισμού. Το χτύπημα από τη σφαίρα ήταν ακαριαίο.

Η μητέρα της ξύπνησε από τον ήχο των πυροβολισμών, λίγο πριν τις 20:00 και βρήκε την κόρη της να αιμορραγεί στο πάτωμα.

NewsBytes

 

«Είπε, ‘Μαμά, με πυροβόλησαν. Κάλεσε την αστυνομία’», δήλωσε η μητέρα της στο τηλεοπτικό κανάλι WITI. «Την κοίταξα. Δεν έκλαιγε. Δεν φώναζε. Ήταν τόσο γαλήνια... Δεν άξιζε να φύγει από αυτόν τον κόσμο με αυτόν τον τρόπο.»

«Τραγικά, ο θάνατος της προκλήθηκε από κάποιον που απλώς αποφάσισε να πυροβολήσει μέσα στο σπίτι της», σχολιάζει ο δήμαρχος του Μιλγουόκι.

Τα δημόσια σχολεία του Μιλγουόκι ανέφεραν πως η Σάντρα είναι το έβδομο παιδί στη σχολική περιφέρεια που δολοφονείται το 2018. 

Ο δράστης δεν έχει συλληφθεί ακόμη.

Sponsored Post