Τρεις μέρες "χαμένοι" στον ταπεινό και αινιγματικό Λαϊλιά

Ο Λαϊλιάς είναι εύκολα προσβάσιμο βουνό με ήπιες κλίσεις και ιδανικό για όλες τις εποχές του χρόνου.
.
Φωτογραφία: Ηλίας Γερμαντζίδης
.

Συνηθίζεται την Καθαρά Δευτέρα να την περνάς με την οικογένεια ή με τους φίλους, κοντά στη θάλασσα, να τρως λαγάνα, ταραμά και ελιές και να προσπαθείς να πετάξεις χαρταετό!

Εμείς, τουλάχιστον, κάπως έτσι περνούσαμε την Καθαρά Δευτέρα. Αυτή τη φορά, όμως, διαλέξαμε να είμαστε στο βουνό οι τρεις μας. Δηλαδή, εγώ, ο Ηλίας και ο Εκτοράκος.

Αργά το απόγευμα φτάναμε στην ξύλινη καλύβα του φίλου μας Νάκη που έφτιαξε με τα χέρια του πριν από 20 χρόνια. Επικρατούσε μια απόκοσμη ησυχία, όλα ήταν χιονισμένα και οι φιγούρες των δέντρων λικνίζονταν από τον αέρα.

Χωρίς να χάσουμε χρόνο, μαζέψαμε ξύλα για να ανάψουμε φωτιά. Οι επόμενες στιγμές ήταν μαγικές!

Στεκόμασταν κοντά της για να ζεσταθούμε και ακούγαμε τους ήχους του δάσους όσο έπεφτε το λυκόφως και τα χρώματα χόρευαν στον γαλάζιο ουρανό.

Ήμασταν “χαμένοι” στο δάσος του Λαϊλιά κα εμφανώς ευτυχισμένοι!

.
Φωτογραφία: Ηλίας Γερμαντζίδης
.

Την επόμενη το πρωί, το φως της ημέρας μας βρήκε να απολαμβάνουμε τη ζεστασιά της καλύβας. Φτιάξαμε το καφεδάκι μας στη σόμπα, πήραμε το πρωινό μας και ξεκινήσαμε την πεζοπορία.

.
Φωτογραφία : Ραλού Βλαχοπούλου
.

Ακολουθήσαμε το μονοπάτι μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο και απολαύσαμε κατεβασιές μέχρι το κλείσιμο. Έπειτα, επιστρέψαμε στο ξύλινο σπίτι μας.

.
Φωτογραφία: Ηλίας Γερμαντζίδης
.
.
Φωτογραφία: Ηλίας Γερμαντζίδης
.

Η όμορφη αυτή ρουτίνα επαναλήφθηκε και την επόμενη ημέρα. Δεν θα θέλαμε να την διακόψουμε έπρεπε όμως να επιστρέψουμε στο πραγματικό μας σπίτι.

Πήραμε μαζί μας μοναδικές εικόνες και υποσχεθήκαμε στον εαυτό μας να το επαναλάβουμε.

Την εμπειρία αυτή την οφείλουμε στον Νάκη που έφτιαξε την καλύβα και μας χάρισε όμορφες στιγμές και στα αδέρφια Τάσο και Φώτη που τη συντηρούν με την παρέα τους. Ευχαριστούμε θερμά τον Ηλία και τον Αργύρη από τον ΕΟΣ Σερρών που φρόντισαν για την ασφάλειά μας.

.
Φωτογραφία: Ηλίας Γερμαντζίδης
.
.
Φωτογραφία: Ηλίας Γερμαντζίδης
.

Tips: Ο Λαϊλιάς είναι εύκολα προσβάσιμο βουνό με ήπιες κλίσεις και ιδανικό για όλες τις εποχές του χρόνου. Προσφέρεται για ορειβασία, αναρρίχηση, ποδηλασία, σκι, σνόουμπορντ και παγοαναρρίχηση.

Όποιος ενδιαφέρεται για παγοαναρρίχηση μπορεί να επικοινωνήσει με την ομάδα Serres Αction η οποία συντηρεί το τεχνητό πεδίο και δραστηριοποιείται στην περιοχή.

To βίντεο από την εμπειρία μας:

Follow us: