Τρία νέα ηλεκτρικά από τη Skoda έως το 2026

Με νέα ταυτότητα, νέο λογότυπο και φιλοδοξία για ηλεκτρική αυτονομία πάνω από600 χλμ.
Τρία νέα ηλεκτρικά από τη Skoda έως το 2026
Τρία νέα ηλεκτρικά από τη Skoda έως το 2026
SKODA

Η Skoda, η τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία, μέλος του ομίλου της VW, παρουσίασε τη νέα της εταιρική ταυτότητα, μαζί με το νέο λογότυπο και δύο νέα πρωτότυπα μοντέλα, επισημαίνοντας ότι πρόκειται να λανσάρει στην αγορά τρία αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα –ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης, ένα compact SUV και ένα οικογενειακό επταθέσιο - έως το 2026, και θα ακολουθήσουν περισσότερα, καθώς στοχεύει το μερίδιο αγοράς των αμιγώς ηλεκτρικών της μοντέλων, στις ευρωπαϊκές αγορές, να αυξηθεί πάνω από 70% έως το 2030.

Για να υποστηρίξει αυτή τη νέα στρατηγική, η Skoda θα επενδύσει επιπλέον 5,6 δισεκατομμύρια ευρώ στην ηλεκτρική κινητικότητα και 700 εκατομμύρια ευρώ στην ψηφιοποίηση, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

SKODA
SKODA
SKODA

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη φάση της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση, η μάρκα θα ενισχύσει την γκάμα των μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης και θα αποκαλύψει τη νέα γενιά του Superb μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους. Το ανανεωμένο Octavia θα ακολουθήσει μέσα στο 2024.

Η νέα σχεδιαστική γλώσσα της Skoda περιλαμβάνει την καινούργια μάσκα, την οποία η εταιρεία ονομάζει Tech-Deck Face, καθώς και τη χρήση βιώσιμων υλικών στο σαλόνι. Το ανανεωμένο λογότυπο της μάρκας δε χρησιμοποιεί πλέον τρισδιάστατα γραφικά, ενώ η εταιρική ταυτότητα θα χρησιμοποιεί πλέον δύο διαφορετικές πράσινες αποχρώσεις - Emerald και Electric Green - οι οποίες αντιπροσωπεύουν πιο ξεκάθαρα την οικολογία, τη βιωσιμότητα και την ηλεκτροκίνηση.

Επίσης, στο εργοστάσιο της Mladá Boleslav, η παραγωγή μπαταριών απευθείας στο εργοστάσιο εξασφαλίζει μικρές αποστάσεις μεταφοράς, με την εταιρεία να χρησιμοποιεί δύο ηλεκτρικά φορτηγά για το σκοπό αυτό. Από το 2030 και μετά, τα εργοστάσια στην Τσεχία και την Ινδία, θα κατασκευάζουν αυτοκίνητα με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Ήδη το εργοστάσιο στο Vrchlabí πρωτοπορεί, όντας ουδέτερο σε εκπομπές CO2 από το 2020.

Τρία νέα ηλεκτρικά από τη Skoda έως το 2026
Τρία νέα ηλεκτρικά από τη Skoda έως το 2026
SKODA

Εξάλλου, το μοντέλο Enyaq iV χρησιμοποιεί 13 κιλά από ανακυκλωμένα πλαστικά τα οποία ανακτώνται από προφυλακτήρες ή θήκες μπαταριών στο τέλος της ζωής τους. Το ποσοστό ανακύκλωσης για τον χάλυβα που χρησιμοποιείται είναι στο 40% ενώ το ίδιο ποσοστό για το αλουμίνιο φθάνει το 60%. Τα πλαϊνά παράθυρα είναι κατασκευασμένα από 20% ανακυκλωμένο γυαλί. Στο σαλόνι, επίσης τα καλύμματα καθισμάτων είναι κατασκευασμένα από 40% παρθένο μαλλί και 60% ανακυκλωμένα μπουκάλια PET.

Ως προς το πρωτότυπο Skoda Vision 7S, με εσωτερικό από βιώσιμα και ανθεκτικά υλικά και διαδραστικά πάνελ θυρών, είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρείας που διαθέτει τη νέα, εντυπωσιακή σχεδιαστική γλώσσα και ένα 7θέσιο SUV. Είναι το πρώτο Skoda με ματ χρώμα αμαξώματος kai εξασφαλίζει αυτονομία πάνω από 600 χιλιόμετρα χάρη στη μεγάλη μπαταρία των 89 kWh, ενώ είναι ικανό για γρήγορη φόρτιση στα 200 kW.

Οι εναλλακτικές διαμορφώσεις του εσωτερικού για διαφορετικές ανάγκες των επιβατών, η εγκατάσταση παιδικού καθίσματος στην κεντρική κονσόλα και η εξελιγμένη διαισθητική λειτουργία της μεγάλης περιστρεφόμενης κεντρικής οθόνης, δείχνουν τη σχεδιαστική πορεία προς το μέλλον.

Το εσωτερικό του VISION 7S μπορεί να φιλοξενήσει έως και επτά επιβάτες, προσφέροντας επίσης μία αυξημένη αίσθηση ασφάλειας και προστασίας.