ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/02/2021 17:29 EET | Updated 16/02/2021 17:33 EET

Τρίτος νεκρός από την φονική κακοκαιρία

Υποστηριζόταν από μπουκάλα οξυγόνου αλλά με τη διακοπή ρεύματος το μηχάνημα σταμάτησε να λειτουργεί.

Eurokinissi

Φονική αποδεικνύεται η σφοδρή κακοκαιρία που σαρώνει τη χώρα τα τελευταία 24ωρα, καθώς μέχρι τώρα τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών.

Τελευταίο χρονικά θύμα είναι ένας άνδρας 73 ετών στο χωριό Μουρτιάς Ελυμνίων, στην Εύβοια, ο θάνατος του οποίου έγινε γνωστός το απόγευμα της Τρίτης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 73χρονος υποστηριζόταν από μπουκάλα οξυγόνου, αλλά με τη διακοπή ρεύματος το μηχάνημα σταμάτησε να λειτουργεί και άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο σπίτι του.

Νωρίτερα, νεκρός είχε βρεθεί ένας 80χρονος στο χωριό Τρούπι, στη Βόρεια Εύβοια. Ο άτυχος άνδρας είχε αναπνευστιικά προβλήματα και χρειαζόταν οξυγόνο αλλά δεν υπήρχε ρεύμα.

Χρησιμοποιήθηκε και ερπυστριοφόρο, ωστόσο ήταν τόσο δύσκολη η πρόσβαση που στάθηκε αδύνατον να προσεγγίσουν οι δυνάμεις με αποτέλεσμα όταν τελικά έφτασε εκεί η βοήθεια να είναι πλέον αργά.

Την ίδια ώρα, νεκρός μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Τζερμιάδων ο 56χρονος άνδρας που είχε εντοπιστεί νωρίτερα χωρίς τις αισθήσεις του, σε ορεινή τοποθεσία του χωριού Καμινάκι στο Οροπέδιο Λασιθίου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος άνδρας είχε πάει να ταΐσει τα πρόβατά του, ενώ οι συνθήκες κάτω από τις οποίες άφησε την τελευταία του πνοή θα διερευνηθούν.

(με πληροφορίες από Evianews.gr)