Τροχαία: 15 νεκροί στην Αθήνα το Μάρτιο – Εντοπίστηκαν μεθυσμένοι οδηγοί

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή.

Τραγικός είναι για ακόμα ένα μήνα ο απολογισμός από τα δυστυχήματα στους δρόμους της Αττικής.

Όπως ανακοίνωσε η Τροχαία, εντός του Μαρτίου, σημειώθηκαν στην Αττική 460 τροχαία ατυχήματα με 556 παθόντες και ειδικότερα: 15 θανατηφόρα με 15 νεκρούς, 13 σοβαρά με 14 σοβαρά τραυματίες και 432 ελαφρά με 527 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 17.299 παραβάσεις, από τις οποίες 59 σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν: 618 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος από τις οποίες οι 54 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, 2.335 παραβάσεις ορίου ταχύτητας, 234 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 380 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου, 566 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 751 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.