ΔΙΕΘΝΕΣ
24/11/2018 16:50 EET | Updated 24/11/2018 16:52 EET

Tρόλαρε τους πάντες: Ιρανός παρίστανε τον 15χρονο και έμεινε έξι εβδομάδες σε σχολείο της Βρετανίας

The Telegraph

«Φαίνεται μεγαλύτερος από τους περισσότερους καθηγητές μας. Είναι σαν να έχει έρθει κάποιος από τους γονείς των μαθητών στην τάξη».

Αυτή η μαρτυρία ενός 11χρονου στην Daily Mail είναι αρκετή για να περιγράψει την απίστευτη ιστορία ενός ενήλικα που αναζητούσε άσυλο στη Βρετανία, παριστάνοντας τον 15χρονο μαθητή, ενώ η ηλικία του υπολογίζεται πάνω από 30.

Κι όμως ο... επίδοξος έφηβος κατάφερε να περάσει έξι εβδομάδες σε σχολείο του Iπσουιτς, πριν γίνει αντιληπτός και έρθει πλέον αντιμέτωπος με την ποινή της απέλασης από τη χώρα. Η βρετανική κυβέρνηση, μάλιστα, όπως αναφέρει ο Independent, επιβεβαίωσε το περιστατικό και προανήγγειλε ενδελεχή έρευνα, προκειμένου να διαλευκάνει την υπόθεση και να αποδώσει ευθύνες.

Η απάτη ήρθε στο φως όταν μαθητές τον αναζήτησαν στο Facebook και διαπίστωσαν ότι όχι απλά δεν βρίσκεται στην εφηβεία, αλλά έχει σπουδάσει αρχιτεκτονική στο Ιράν και έχει ζήσει στην πόλη Ερφουρτ της Γερμανίας. Σε κάποιες φωτογραφίες μάλιστα, φαινόταν το ιδιαίτερα... δασύτριχο στήθος του, ενώ πόζαρε πίνοντας μπύρα!

Την κινητοποίηση των αρχών προκάλεσε η ανάρτηση φωτογραφίας του άνδρα από έναν εκ των μαθητών, με το ερώτημα: «Πώς γίνεται ένας 30χρονος άνδρας να βρίσκεται στην τάξη μας». Το ποστ του έγινε, φυσικά, viral.