ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10/12/2019 20:11 EET

Τσίπρας: Ήμουν στο αεροδρόμιο και απείλησα ότι θα ακυρώσω επίσκεψη στην Τουρκία

«Η επίσκεψη στη Χάλκη  κατά την άποψή μου είχε μια ιδιαίτερη ιστορική και συμβολική αξία και σημασία».

Pier Marco Tacca via Getty Images

Ένα άγνωστο περιστατικό έντασης με την Τουρκία αποκάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρώην πρωθυπουργός αποκάλυψε πως στο παρά πέντε θα ακύρωνε την επίσκεψή του στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη όταν η Τουρκία θέλησε να εμποδίσει την μετάβασή του στη Χάλκη. 


Ο Αλ. Τσίπρας και η ελληνική αποστολή κατευθύνονταν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας. «Υπήρξε μια παλινωδία  από την πλευρά της τουρκικής κυβέρνησης η οποία μας ανακοινώθηκε με επίσημο τρόπο την ώρα που  κατευθυνόμασταν προς το αεροδρόμιο» είπε (σε συνέντευξή του στο TRT) και συνέχισε: «αποφάσισα να μην επιβιβαστώ στο αεροπλάνο, και να στείλω μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο ότι αν δεν οριστεί η επίσκεψή μου κανονικά όπως είχε προαναγγελθεί, δεν επρόκειτο να  επιβιβασθώ, δεν επρόκειτο να ταξιδέψω».
«Πέρασαν περίπου 2,5 με 3 ώρες, πήγε πίσω όλο το πρόγραμμα, τελικά η άλλη πλευρά απάντησε θετικά και το ταξίδι έγινε κανονικά», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε: «επισκέφθηκα τη Χάλκη  και βεβαίως και την Αγιά Σοφιά. Η επίσκεψη στη Χάλκη  κατά την άποψή μου είχε μια ιδιαίτερη ιστορική και συμβολική αξία και σημασία».

Sponsored Post