ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15/06/2019 13:41 EEST | Updated 15/06/2019 15:38 EEST

Τσίπρας: Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε νησιά κάτω των 1.000 κατοίκων

Περιοδεία του πρωθυπουργού στα Δωδεκάνησα.

Eurokinissi

Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για νησιά με πληθυσμό κάτω των 1.000 κατοίκων εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από την Χάλκη, το δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στα Δωδεκάνησα.

Το βασικό δίλημμα των επόμενων εκλογών είναι εάν η χώρα προχωρήσει μπροστά με ασφάλεια και με όλους τους Έλληνες ή αν θα διακινδυνεύσει την επιστροφή στο δημοσιονομικό εκτροχιασμό και την εποπτεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Μαντράκι της Ρόδου με εργαζόμενους στον τουρισμό.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι έχουν εξαγγελθεί επιπλέον 150 προσλήψεις στο ΣΕΠΕ για την αύξηση των ελέγχων. Πρόσθεσε δε, πως και ενόψει των εκλογών, συγκρούονται δύο αντιλήψεις: Η μία που θέλει την οικονομική ανάπτυξη να συμβαδίζει με την ασφάλεια στους χώρους εργασίας, και η άλλη που επιτρέπει την παραβατικότητα της κακώς εννοούμενης επιχειρηματικότητας με την έλλειψη ελέγχων. Αυτή η κακή αντίληψη (της επιχειρηματικότητας) βασίζεται στις offshore, την αποφυγή φορολογικών και εργασιακών ελέγχων, συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για το αρνητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο πρωθυπουργός απάντησε πως μετά από τρία δύσκολα χρόνια κατανοεί τη δυσαρέσκεια των ανθρώπων που επλήγησαν και που θέλησαν να στείλουν μήνυμα και πρόσθεσε πως έλαβε το μήνυμα και εξετάζει τα λάθη και τις παραλείψεις. Ωστόσο, σημείωσε, ότι είναι εντελώς διαφορετικός ο χαρακτήρας των εθνικών εκλογών. Εξήγησε δε, ότι ο χαρακτήρας των εθνικών εκλογών ξεπερνά τις ιδεολογικές γραμμές που εκφράστηκαν στις ευρωεκλογές και αφορά την επόμενη μέρα για τον τόπο, για όλους μας, για τη νέα γενιά.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...

Sponsored Post