ΠΟΛΙΤΙΚΗ
11/09/2018 12:58 EEST

Τσίπρας για Παμμακεδονικό συλλαλητήριο: «3-4.000 ακραία στοιχεία ήταν στη Θεσσαλονίκη»

Vincent Kessler / Reuters

 Απαντώντας σε ερώτηση της ευρωβουλευτού -και εκπροσώπου Τύπου- της Νέας Δημοκρατίας, Μαρίας Σπυράκη, σχετικά με το Παμμακεδονικό συλλαλητήριο, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι «3-4.000 ακραία στοιχεία ήταν στη Θεσσαλονίκη».

Συγκεκριμένα, κατά την τριτολογία του στο ευρωπαικό κοινοβούλιο, ο Αλέξης Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά: «Αναφερθήκατε σε μένα και στην πρτοχτεσινή συγκέντρωση ορισμένων χιλιάδων ακραίων στοιχείων στη Θεσσαλονίκη. Τρεις -τέσσερις χιλιάδες ήταν, καμία σχέση με το μέγεθος των συλλαλητηρίων του περασμένου Φεβρουαρίου».

Στη συνέχεια, μένοντας στο ίδιο θέμα και συγκρίνοντας το προχτεσινό συλλαλητήριο με τις διαδηλώσεις κατά των πρώτων μνημονίων, ανέφερε απευθυνόμενος προς την κυρία Σπυράκη: «Εγώ είμαι ο τελευταίος που θα αρνηθεί το δικαίωμα του πολίτη να διαδηλώνει σε μια δημοκρατική πολιτεία. Θέλω όμως να σας θυμίσω ότι όταν είχαμε πραγματικά μεγάλα συλλαλητήρια πριν κάποια χρόνια, βγαίνατε με ένα τρόπο όπου αποκρύβατε την αλήθεια και τότε δεν είχατε καμία ευαισθησία να παρουσιάσετε τα πραγματικά στοιχεία των διαδηλώσεων, ενώ δεν αναδεικνύατε την καταστολή και τη βία που υπέστησαν αυτές οι διαδηλώσεις. Σήμερα στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε καταστολή, ούτε βία», ανέφερε καταλήγοντας.

 

Sponsored Post