Τζούντι Ντεντς: Φινάλε μετά από 60 χρόνια κινηματογραφικής καριέρας;

Όταν ρωτήθηκε για τα κινηματογραφική της σχέδια κι αν έχει κάποια ταινία στα σκαριά, απάντησε «Όχι, όχι. Δεν μπορώ καν να δω!».
Η Dame Τζούντι Ντεντς στο Chelsea Flower Show, 20 Μαΐου 2024, Λονδίνο. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Η Dame Τζούντι Ντεντς στο Chelsea Flower Show, 20 Μαΐου 2024, Λονδίνο. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
via Associated Press

Έκανε το ντεμπούτο της στη θεατρική σκηνή το 1957 και καθιερώθηκε ως μια από τις πιο σπουδαίες ερμηνεύτριες του κλασικού ρεπερτορίου. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1964, ακολούθησε το σινεμά, με την ταινία «The Third Secret». Κέρδισε Όσκαρ για την οκτάλεπτη εμφάνισή της ως βασίλισσα Ελισάβετ Α΄ στην ταινία «Ερωτευμένος Σαίξπηρ» το 1998 και απέκτησε μία εντελώς νέα βάση θαυμαστών με τον ρόλο της Μ, αφεντικού του Τζέιμς Μποντ στην MI6, παίζοντας σε οκτώ ταινίες του franchise, αρχής γενομένης από το 1995 με το «GoldenEye» και κάνοντας φινάλε με το «Spectre» του 2015.

Μετά από 100 ταινίες και αμέτρητα βραβεία -Όσκαρ, Ολιβιέ, Tony, Bafta, Χρυσές Σφαίρες-, η μοναδική Τζούντι Ντεντς ρίχνει ως φαίνεται αυλαία στην 60χρονη κινηματογραφική της καριέρα.

Η τελευταία ταινία της ήταν το «Spirited» το 2022. Η διάσημη 89χρονη ηθοποιός μοιράστηκε για πρώτη φορά δημόσια ότι διαγνώστηκε με εκφύλιση ωχράς κηλίδας το 2012, ομολογώντας ότι δυσκολευόταν να διαβάσει σενάρια -τα οποία άρχισε έκτοτε να απομνημονεύει- αλλά και να διακρίνει πρόσωπα.

Σύμφωνα με τη Mirror, όταν την περασμένη εβδομάδα η σπουδαία ηθοποιός (και δεινή κηπουρός) ρωτήθηκε στην ετήσια έκθεση Chelsea Flower Show του Λονδίνου για τα κινηματογραφική της σχέδια κι αν έχει κάποια ταινία στα σκαριά, απάντησε «Όχι, όχι. Δεν μπορώ καν να δω!».

 (AP Photo/Joel Ryan)
(AP Photo/Joel Ryan)
via Associated Press

Όταν της ζητήθηκε να διευκρινίσει τι εννοούσε, δεν σχολίασε, ενώ ο ατζέντης της δήλωσε ότι «η Τζούντι δεν έχει να προσθέσει τίποτα περισσότερο από όσα ανέφερε στον δημοσιογράφο».

Ανεξαρτήτως ωστόσο, του σινεμά, η Ντεντς σημείωσε ότι το πρόγραμμα της μόνο κενό δεν είναι, καθώς αναφέρθηκε στις παρουσιάσεις του βιβλίου της «Shakespeare: The Man Who Pays The Rent», όπου υπό τη μορφή συνομιλίας με τον ηθοποιό Brendan O’Hea, μιλά για τη ζωή της και τη διά βίου ερωτική σχέση με τον Σαίξπηρ, τις αναμνήσεις της από το θέατρο, αλλά και τα γκόσιπ της βιομηχανίας, τον θρίαμβο και την καταστροφή, την αγάπη και την απώλεια.

Δημοφιλή