ΔΙΕΘΝΕΣ
23/10/2018 14:54 EEST

Uber: Σχέδια χρήσης μόνο ηλεκτρικών οχημάτων στο Λονδίνο ως το 2025 και έξτρα χρέωσης «καθαρού αέρα»

Evening Standard

Η Uber σχεδιάζει κάθε όχημα που είναι διαθέσιμο μέσω της εφαρμογής της στο Λονδίνο να είναι ηλεκτροκίνητο ως το 2025- και να προσθέσει μια επιπλέον χρέωση καθαρού αέρα σε κάθε διαδρομή από τις αρχές του επόμενου έτους, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής της την Τρίτη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νταρά Χοσροβσάχι, ο οποίος αποσύρθηκε από σαουδαραβική συνδιάσκεψη μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, είπε επίσης ότι η εταιρεία θα περιμένει να δοθούν απαντήσεις για το περιστατικό πριν αποφασίσει πώς αυτό θα επηρέαζε τις σαουδαραβικές επενδύσεις.

Μετά από αναφορές πως η Uber εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς της βρετανικής εταιρείας κούριερ τροφίμων Deliveroo, ο Χοσροβσάχι είπε ότι η εταιρεία είναι ευτυχής με το Uber Eats, αλλά συνομιλεί με πολλούς «παίκτες» ανά τον κόσμο. «Θα συμβεί κάτι με το Deliveroo; Ποιος ξέρει» είπε.

Η ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία ταυτόχρονα προσπαθεί να «εξευμενίσει» τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές σε αγορές- κλειδιά, όπως το Λονδίνο, με πρωτοβουλίες πάνω σε τομείς όπως φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα κ.α.