ΔΙΕΘΝΕΣ
16/01/2020 17:14 EET | Updated 16/01/2020 17:27 EET

H 14χρονη Βαλεντίνα Σάννα, ανερχόμενο αστέρι του μπαλέτου, πέθανε από μηνιγγίτδα

Στη Σαρδηνία.

Μια ταλαντούχα 14χρονη μπαλαρίνα, η Βαλεντίνα Σάννα, πέθανε την Πρωτοχρονιά από μηνιγγίτιδα. 

Σύμφωνα με την Daily Mail, η Βαλεντίνα είχε ταξιδέψει με την οικογένειά της στην Σαρδηνία, απ΄όπου κατάγονται, για να επισκεφτούν τους συγγενείς τους για τις γιορτές των Χριστουγέννων, όπου πέθανε απροειδοποίητα.

Σύμφωνα με τον πατέρα της, Δρ. Αλμπέρτο Σάννα, τα νέα τον συγκλόνισαν και νιώθει εξαιρετικά συντετριμμένος  για τον χαμό της κόρης του. Η οικογένεια έχει άλλες δύο κόρες.

«Ήταν ένα ντροπαλό και συνεσταλμένο κορίτσι. Ήταν πολύ ώριμη για την ηλικία της και οι άνθρωποι την αποκαλούσαν έναν άγγελο».

Οι γονείς της Βαλεντίνα ανησύχησαν πολύ, όταν η κόρη τους παραπονέθηκε για έναν έντονο πονοκέφαλο για πρώτη φορά. Τρεις μέρες αργότερα πέθανε στο νοσοκομείο.

Η Βαλεντίνα γεννήθηκε στην Ιταλία αλλά μεγάλωσε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αρχικά ζούσε στο Λίβερπουλ και αργότερα στο Λονδίνο.Σπούδασε κλασσικό μπαλέτο και στις δύο πόλεις.

Συμμετείχε στην παραγωγή του δημοφιλούς μπαλέτου The Nutcracker, στο Άλμπερτ Χολ του Λονδίνου και εκπροσώπησε την Αγγλία στο πρόσφατο παγκόσμιο κύπελλο μπαλέτου στην Πορτογαλία.

πηγή: BBC

Sponsored Post