ΤΟ BLOG
29/04/2019 09:19 EEST | Updated 29/04/2019 09:19 EEST

Vamos Pedro, Vamos Europa

Σε τρίτη κατά σειρά εκλογική αναμέτρηση σε εθνικό επίπεδο προχωρά η Ισπανία. Οι σημερινές όμως εκλογές είναι ακόμα πιο σημαντικές. Είναι μία μάχη απέναντι στην αναδυόμενη και διαρκώς ενισχυμένη ακροδεξιά.

Στην Ισπανία, στη Μεσόγειο και στην Ευρώπη υπάρχει μια ζωντανή απειλή. Είναι η Ακροδεξιά, η οπισθοδρόμηση ο εθνολαϊκισμός καθώς και η συντηρητική δεξιά που τα υποδαυλίζει.

Αν σταθούμε λίγο περισσότερο στις σελίδες της πολιτικής ιστορίας σε διάφορες χώρες, διάφορους λαούς, πράγματι θα διαπιστώσουμε πως ο δημοκρατικός και προοδευτικός χώρος κατάφερε να αποτελέσει το ανάχωμα σε αντίστοιχες κρίσιμες στιγμές.

Γιαυτό και πιστεύω ακράδαντα ότι το μέλλον της Ευρώπης βρίσκεται στα χέρια της Κεντροαριστεράς. Και αυτό δεν είναι αυταπάτη ούτε όνειρο. Το πιστεύω γιατί οι -ισχυρές ποιοτικά και ποσοτικά- προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης που βρίσκονταν εν υπνώσει, αφυπνίζονται ξανά για να αναχαιτίσουν τον ακροδεξιό κίνδυνο που πλησιάζει. Το πιστεύω γιατί το πραγματικά νέο μπορεί να νικήσει το αληθινό παλιό.

Μετά την επικράτηση των σοσιαλοδημοκρατών στην Φινλανδία, η σημερινή νίκη των σοσιαλοδημοκρατών στην Ισπανία, θα είναι ένα ακόμη σημάδι ανάστασης του χώρου μας στην Ευρώπη. Μια ακόμη νίκη στη δύσκολη μάχη απέναντι στις συντηρητικές, τις ευρωσκεπτικιστικές και τις ψευδοπροοδευτικές δυνάμεις των ημερών μας.

Όπως είπε και η Πρόεδρος μας, Φώφη Γεννηματά, "Vamos Pedro"! Σήμερα, όλη η προοδευτική Ευρώπη δίνει την μάχη μαζί σας!

Και θα νικήσουμε!

Sponsored Box