ΔΙΕΘΝΕΣ
14/05/2019 20:50 EEST | Updated 14/05/2019 20:52 EEST

Βανάκι συγκρούστηκε με το αεροπλάνο της Μέρκελ

Και δεν είναι η πρώτη φορά που τα αεροσκάφη της γερμανικής κυβέρνησης μπλέκονται σε αντίστοιχες περιπέτειες.

Twitter

Ένα φορτηγάκι συγκρούστηκε το πρωί της Τρίτης με το σταθμευμένο κυβερνητικό αεροσκάφος της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, προκαλώντας ζημιές σε ένα κομμάτι του αεροπλάνου. Η καγκελάριος τη στιγμή εκείνη δεν βρίσκονταν εντός του, ωστόσο το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε σειρά ατυχημάτων στα οποία έχουν εμπλακεί αεροσκάφη της γερμανικής κυβέρνησης.

Το BBC αναφέρει πως η γυναίκα που οδηγούσε το όχημα μάλλον ενθουσιάστηκε αντικρίζοντας το αεροπλάνο της Μέρκελ και χωρίς να έχει βάλει χειρόφρενο, πετάχτηκε έξω από αυτό, με αποτέλεσμα το βαν να πέσει πάνω στο αεροσκάφος.

Τελικά η καγκελάριος γύρισε στο Βερολίνο με ελικόπτερο.

Υπενθυμίζεται πως άλλα δώδεκα αεροσκάφη του γερμανικού κυβερνητικού στόλου έχουν ήδη υποστεί κάποιο αντίστοιχο ατύχημα φέτος.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Γερμανίδα καγκελάριος έχασε την έναρξη του συνεδρίου G20 στην Αργεντινή αφού το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε προσγειώθηκε εκτάκτως λίγο αφότου αναχώρησε από το αεροδρόμιο του Βερολίνου.

Ένα μήνα νωρίτερα, ο ο υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, προσγειώθηκε στην Ινδονησία αφού όπως αποδείχθηκε τρωκτικά είχαν ροκανίσει καλώδια στο αεροσκάφος που επέβαινε και εκείνο δεν μπορούσε να πετάξει. 

Τον Αύγουστο τεχνικά προβλήματα σε αεροσκάφη προκάλεσαν εμπόδια στα ταξίδια στην Αφρική του υπουργού Ανάπτυξης Γκερντ Μίλερ και του προέδρου Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ.

Sponsored Post