ΠΟΛΙΤΙΚΗ
09/10/2018 13:17 EEST

Βαρουφάκης: Ματέο Σαλβίνι, θα με βρίσκεις μπροστά σου παντού!

ERIC PIERMONT via Getty Images

Την αντίδραση του πρώην Υπουργού Οικονομικών προκάλεσε η φράση του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος είπε ότι η Ιταλία δεν θα έχει την μοίρα της Ελλάδας.

Μέσω twitter ήρθε η απάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη -χωρίς mention στον λογαριασμό του Σαλβίνι, πάντως- ο οποίος έγραψε: «Ματέο Σαλβίνι, ναι, η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα. Κι εσείς δεν είστε ο αντι-συστημικός που παριστάνετε. Μαζί με τη Λε Πεν προσφέρετε άλλοθι στο αυταρχικό κατεστημένο να συνεχίζει τις καταστροφικές για την πλειοψηφία πολιτικές. Θα μας βρείτε μπροστά σας παντού!».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν ότι η πολιτική του κίνηση, Μέρα25, θα δώσει το «παρών» στις ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου του 2019 και ταξιδεύει συχνά στην Ιταλία για συναντήσεις με στελέχη της κίνησής του.

Τη Δευτέρα, ο Σαλβίνι - ο οποίος είναι και υπουργός Εσωτερικών- σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με την επικεφαλής του Εθνικού Συναγερμού, Μαρί Λεπέν, εξαπέλυσε επίθεση στους ηγέτες της Ευρώπης για τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζουν στην Ευρώπη, δηλώνοντας: «Είμαστε κατά των εχθρών της Ευρώπης, Γιούνκερ και Μοσκοβισί, που είναι κλεισμένοι στο καταφύγιο των Βρυξελλών».

Sponsored Box