Βαρβιτσιώτης για Blue Horizon: Υπήρχε άνθρωπος του λιμενικού την ώρα της τραγωδίας

«Εξωφρενικό περιστατικό, νιώθουμε φρίκη και σοκ»
Eurokinissi

«Υπήρχε άνθρωπος του λιμενικού, ο οποίος έκανε αυτό που έπρεπε να διακόπτει την κυκλοφορία των οχημάτων» αποκάλυψε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφερόμενος στην τραγωδία με τον νεκρό επιβάτη στο πλοίο Blue Horizon που σημειώθηκε στο λιμάνι του Πειραιά το βράδυ της Τρίτης (5/9).

«Μπορεί να μην φαίνεται στα βίντεο» είπε ο αρμόδιος υπουργός για τον λιμενικό που ήταν παρών στο τραγικό περιστατικό αλλά «προσέτρεξε να σώσει τον άνθρωπο και ήταν εξ αυτών που τον ανέσυραν, μαζί με τους καβοδέτες».

Σχολιάζοντας το συμβάν το χαρακτήρισε «εξωφρενικό», τονίζοντας ότι «νιώθουμε φρίκη και σοκ». «Δεν έχω ξαναδεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο από Ελληνες ναυτικούς», πρόσθεσε και κατέληξε: «αισθανόμαστε όλοι οργή και θλίψη».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης χαρακτήρισε την πράξη των μελών του πληρώματος «ποινικά και ηθικά καταδικαστέα», προσθέτοντας ότι «αποτελεί χυδαία προσβολή προς τους Έλληνες ναυτικούς της ελληνικής ακτοπλοΐας που δεν συνάδει με τις αρχές της ναυτοσύνης».

Επεσήμανε ακόμη ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία. Επιπλέον, έκανε γνωστό ότι ο 36χρονος ο οποίος είχε εισιτήριο στην κατοχή του, αφού είχε επιβιβαστεί στο πλοίο, έπειτα αποβιβάστηκε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους και στη συνέχεια στην προσπάθειά του να επανεπιβιβαστεί, απωθήθηκε από τα μέλη του πληρώματος με αποτέλεσμα την πτώση του στη θάλασσα και τον θάνατό του.