Βαθύ ρήγμα στις σχέσεις Χάρι - Μέγκαν και βασίλισσας Ελισάβετ

Δραματικές στιγμές με αφορμή το Megxit μεταξύ των δυο πλευρών.
Ο Χάρι κι η Μέγκαν σε παλιότερες ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές με την βασίλισσα
Ο Χάρι κι η Μέγκαν σε παλιότερες ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές με την βασίλισσα
Instagram / theroyalfamily

«Εργάζεσαι για τη μοναρχία και όχι η μοναρχία για εσένα».

Αυτό φέρεται να είπε η βασίλισσα Ελισάβετ στον εγγονό της, Χάρι, σε μια δραματική συνομιλία που είχαν στην χειρότερη, ίσως, στιγμή της σχέσης τους με αφορμή την επιβεβαίωσή του ίδιου και της συζύγου του, Μέγκαν Μαρκλ, στην βασίλισσα της Αγγλίας ότι αποσύρονται οριστικά από την βρετανική βασιλική οικογένεια με την ολοκλήρωση της μεταβατικής περιόδου του ενός έτους.

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ ότι ο Χάρι κι η Μέγκαν «δεν θα μπορούσαν να συνεχίσουν με «τις ευθύνες και τα καθήκοντα που έρχονται με μια ζωή δημόσιας υπηρεσίας», οι τελευταίοι έκαναν μια - μάλλον βιαστική κι έξαλλη ανακοίνωση - απάντηση αναφέροντας ότι «θα εξακολουθήσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εκτός βασιλικού πλαισίου προσθέτοντας ότι η υπηρεσία είναι καθολική.

Παρόλο που το Μπάκιγχαμ δεν επιθυμεί μια δημόσια λογομαχία, πολλοί λένε ότι πιστεύουν πώς η «επιθετική» δήλωση ήταν «φρικτά ασεβής» προς την ηλικιωμένη μονάρχη της οποίας ο σύζυγος, Φίλιππος, δίνει την δική του μάχη στο νοσοκομείο.

«Αν ο πρωταρχικός σου ρόλος είναι να υπηρετείς τον αρχηγό του κράτους και τη μοναρχία, τότε είναι πολύ δύσκολο να το κάνεις αυτό αν κερδίζεις εκατομμύρια παράλληλα. Αυτή είναι η φιλανθρωπία, όχι η δημόσια υπηρεσία. Το ζευγάρι εργάζεται με κάποιες αξιέπαινες φιλανθρωπίες και αιτίες, κάτι που είναι υπέροχο. (Αλλά) είναι ακριβώς ότι το μοντέλο του πώς το κάνει είναι διαφορετικό από το πώς το κάνει η βασιλική οικογένεια», ανέφερε μια πηγή στην Daily Mail.

Ο 36 ετών, Χάρι, κι η 39 ετών, Μέγκαν, που περιμένουν το δεύτερο παιδί τους, ανακοίνωσαν για πρώτη φορά την επιθυμία τους να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα τον περασμένο Ιανουάριο χωρίς καν να ενημερώσουν εκ των προτέρων την βασίλισσα, μια κίνηση που «πλήγωσε βαθιά» την 94χρονη μονάρχη σύμφωνα με την Daily Mail.

ΠΗΓΗ: dailymail.co.uk

Δημοφιλή