ΔΙΕΘΝΕΣ
15/02/2021 11:04 EET | Updated 15/02/2021 11:27 EET

Περιοδικό με πρωτοσέλιδο τον "χωρισμό" Χάρι-Μέγκαν ενώ το ζεύγος ανακοίνωνε τη νέα εγκυμοσύνη

Το περιοδικό μάλιστα κάνει λόγο και για δήθεν "επίσημη ανακοίνωση του παλατιού" και αφαίρεση των τίτλων τους.

New Idea
New Idea

Αντικείμενο συζήτησης κατάφερε να γίνει το περιοδικό New Idea της Αυστραλίας αλλά όχι για καλό αφού φαίνεται πως μάλλον έκανε μια μεγάλη γκάφα.

Όπως γράφει ο Guardian, το περιοδικό βγήκε με πρωτοσέλιδο θέμα που αφήνει να εννοηθεί πως ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μάρκλ χωρίζουν την ώρα που εκείνοι ανακοίνωναν πολύ διαφορετικά νέα για την οικογένεια τους. Στο πρωτοσέλιδο μάλιστα, ξεχωρίζει η επισήμανση ”Επίσημη ανακοίνωση από το Παλάτι” πάνω από τον τίτλο. ”Όλα τελείωσαν” ενώ φωτογραφία του ζευγαριού από τον γάμο τους είναι σκισμένη στα δύο. 

Στο δε δημοσίευμα γίνεται λόγος περί δυσαρέσκειας της βασίλισσα Ελισάβετ προς το ζεύγος και πως σκέφτεται να τους αφαιρέσει τους τίτλους που διατηρούν. 

Φυσικά, όπως γνωρίζουμε, λίγες ώρες νωρίτερα το ζεύγος είχε ανακοινώσει δημόσια πως περίμεναν το δεύτερο παιδί τους! Ο δε εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ δήλωσε πως η βασίλισσα, ο Δούκας του Εδιμβούργου και ο Πρίγκιπας της Ουαλίας ήταν ”κατενθουσιασμένοι” με τα νέα του ζεύγους και τους εύχονται τα καλύτερα. 

Εάν τώρα, το πρωτοσέλιδο ήταν στημένο έτσι να υπονοεί τον χωρισμό του ζεύγους να και στο ρεπορτάζ αναφέρεται στην δυσαρέσκεια της βασίλισσας, μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ. Γεγονός παραμένει όμως το περιοδικό, ό,τι και εάν ήθελε να επιτύχει, τελικά έκανε γκάφα. 

Το περιοδικό “New Idea” δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει γκάφα σε ρεπορτάζ του για τον πρίγκιπα Χάρι.  

Σε ένα αρκετά διαφορετικό περιστατικό, το 2008 το ίδιο περιοδικό είχε δημοσιεύσει πως ο Πρίγκιπας Χάρι υπηρετούσε στο Αφγανιστάν ως αξιωματικός του βρετανικού στρατού. 

Αυτή τη φορά η πληροφορία βέβαια ήταν σωστή αλλά οι υπεύθυνοι έκδοσης του “New Idea” παραβίασαν τη συμφωνία μεταξύ Μπακιγχάμ και ΜΜΕ που προέβλεπε πως για λόγους ασφαλείας η συγκεκριμένη πληροφορία δεν πρέπει να δημοσιευτεί. 

Το αποτέλεσμα της παραβίασης αυτής της συμφωνίας, ηθελημένα ή αθέλητα, από την πλευρά το περιοδικού, ήταν ο Χάρι να πάρει μετάθεση. 

Το περιοδικό πάντως απολογήθηκε κάνοντας λόγο για εσφαλμένη αξιολόγηση της είδησης και υποστήριξε πως δεν παραβίασε εν γνώσει του το εμπάργκο. 

Για το σημερινό πρωτοσέλιδο δεν έχει εκδοθεί κάποια ανακοίνωση, απλά δεν έχει αναρτηθεί στα social media του περιοδικού όπως γίνεται συνήθως.

Πηγή: The Guardian