ΔΙΕΘΝΕΣ
19/08/2018 22:45 EEST

«Βέλη» της κυβέρνησης Τραμπ (και) προς Κίνα για εμπλοκή στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ

Chris Wattie / Reuters

Αίσθηση προκάλεσαν πρόσφατα «βέλη» του Αμερικανού συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας Τζον Μπόλτον προς τη Ρωσία, την Κίνα, τη Βόρεια Κορέα και το Ιράν για απόπειρες εμπλοκής στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, μία ημέρα μετά από tweet του Αμερικανού προέδρου, όπου εφιστούσε την προσοχή στην Κίνα.

Το Σάββατο ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter πως «όλοι αυτοί οι ανόητοι που επικεντρώνονται στο να κοιτούν μόνο τη Ρωσία, θα έπρεπε να αρχίσουν να κοιτούν και προς άλλη κατεύθυνση, στην Κίνα. Αλλά στο τέλος, αν είμαστε έξυπνοι, σκληροί και καλά προετοιμασμένοι, θα τα πάμε καλά με όλους!».

Την Κυριακή, ο Μπόλτον δήλωσε στο ABC News πως οι ΗΠΑ προβληματίζονται για προσπάθειες εμπλοκής στις εκλογές από τη Ρωσία, την Κίνα, τη Βόρεια Κορέα και το Ιράν.

«Μπορώ να πω με σιγουριά ότι υπάρχει ένας σοβαρός προβληματισμός εθνικής ασφαλείας για κινεζική εμπλοκή, ιρανική εμπλοκή και βορειοκορεατική εμπλοκή, και κάνουμε βήματα για να τους αποτρέψουμε, οπότε στην πραγματικότητα είναι και οι τέσσερις αυτές χώρες» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «για τις εκλογές του 2018 αυτές είναι οι τέσσερις χώρες για τις οποίες ανησυχούμε περισσότερο».

 

Sponsored Post