ΔΙΕΘΝΕΣ
19/10/2019 21:08 EEST | Updated 19/10/2019 21:09 EEST

ΒΙΝΤΕΟ: Γυμναστής αφοπλίζει και αγκαλιάζει ένοπλο μαθητή που ετοιμάζεται να αυτοκτονήσει

Δραματικές σκηνές πριν την ηρωική παρέμβαση.

Ενα δραματικό βίντεο δείχνει έναν προπονητή σχολικής ομάδας ποδοσφαίρου στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ να αφοπλίζει μαθητή έτοιμο να αυτοκτονήσει, αγκαλιάζοντας και παρηγορώντας τον.

Το βίντεο του περιστατικού, που εξασφάλισε και μετέδωσε το KOIN 6 News, απεικονίζει τη στιγμή που ο προπονητής του Κίνον Λόου αποτρέπει τον έφηβο Ανχελ Γρανάδος-Ντίαζ να βάλει τέλος στη ζωή του.

Το μεσημέρι της 17 Μαΐου του τρέχοντος έτους, ο Ντίαζ περπατούσε στο σχολείο, έχοντας μαζί του ένα κυνηγετικό όπλο. Πήγε στην τάξη με σκοπό να αυτοκτονήσει, είπαν οι αρχές, όχι να σκοτώσει άλλους μαθητές.

Ο προπονητής τον συνάντησε κατά τύχη στους διαδρόμους του σχολείου, ανέφερε το KOIN 6 News.

«Είδα το παιδί με ένα όπλο, ένα κυνηγετικό όπλο. Σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, ανέλυσα τα πάντα πολύ γρήγορα. Είδα το βλέμμα στο πρόσωπό του, κοίταξε τα μάτια του, εγώ κοίταξα το όπλο και συνειδητοποίησα ότι ήταν αληθινό και έπειτα τα ένστικτά μου ανέλαβαν δράση» είπε ο Λόου. Και συνέχισε: «Εβαλα και τα δύο χέρια μου στο όπλο. Είχε τα χέρια του κι αυτός στο όπλο ενώ  τα υπόλοιπα παιδιά έτρεχαν προς τα έξω ουρλιάζοντας».

Ο Λόου απέσπασε το όπλο και αγκάλιασε τον μαθητή, ο οποίος ήταν τότε 18 ετών.«Ενιωσα συμπόνια γι ’αυτόν. Πολλές φορές οι νέοι, δεν συνειδητοποιούν τι κάνουν μέχρι να είναι πολύ αργά» τόνισε.

Στις 10 Οκτωβρίου, ο Ντίαζ παραδέχτηκε την ενοχή του για δύο κατηγορίες σχετικά με οπλοφορία σε δημόσιο χώρο. Το πυροβόλο όπλο αγοράστηκε νομίμως, ανέφερε η δημόσια ραδιοτηλεόραση του Ορεγκον (OPB).

Ο επίδοξος αυτόχειρας θα τεθεί υπό επιτήρηση για 36 μήνες και θα υποβληθεί σε ψυχοθεραπεία» ανέφερε η OPB.

Ο σωτήρας του, παλαιότερα, είχε χάσει καλύτερο φίλο από υπερβολική δόση φαρμάκων. «Αυτό κατέστρεψε ολόκληρη τη ζωή μου. Αυτό άλλαξε τα πάντα», δήλωσε.

«Η ζωή δεν είναι μόνο για τον εαυτό μου. Η ζωή είναι για το πώς μπορώ να βοηθήσω άλλους ανθρώπους» κατέληξε.

Πηγή: Guardian

Sponsored Post