ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
09/09/2020 16:45 EEST | Updated 09/09/2020 17:19 EEST

Βοήθεια στην Ελλάδα σκοπεύει να χορηγήσει η Γερμανία μετά την καταστροφή στη Μόρια

Οι δηλώσεις των Γερμανών υπουργών, όπως τις μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

ASSOCIATED PRESS

Την πρόθεση της Γερμανίας να προσφέρει βοήθεια στην Ελλάδα, μετά την ολοκληρωτική καταστροφή που προκάλεσε η φωτιά στην Μόρια εξέφρασαν τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου της χώρας κατά την εβδομαδιαία συνεδρίαση που πραγματοποίησαν.

Το θέμα της Ελλάδας τέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης, καθώς αυτή την ώρα χιλιάδες πρόσφυγες μένουν εκ νέου άστεγοι, χωρίς να γνωρίζουν τι τους επιφυλάσσει η επόμενη μέρα.

O Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, εξερχόμενος από τη συνεδρίαση σχολίασε τις δραματικές εικόνες από τον καταυλισμό της Μόριας, ενώ είπε: «Νομίζω ότι είναι σημαντικό να μην αφήσουμε την Ελλάδα μόνη σε αυτό. Δεν θα αφήσουμε κανέναν άνθρωπο μόνο του στη Λέσβο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολο της έχει ευθύνη για την κατάσταση αυτή».

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, Στιβ Άλτερ, δήλωσε σχετικά: «Ο Έλληνας υπουργός Μετανάστευσης διευκρίνισε πως η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε την επιθυμία του να προσφέρουμε βοήθεια. Το επόμενο βήμα είναι να συζητήσουμε με τους Έλληνες για το είδος της αρωγής που χρειάζονται. Στη συνέχεια, θα αξιολογήσουμε το αίτημα και τα σχέδια θα προχωρήσουν άμεσα. Έχουμε βοηθήσει πολλές φορές την Ελλάδα στο παρελθόν και θα το πράξουμε και τώρα. Αυτό δεν αντανακλά μόνο τη θέση μας ως χώρα, αλλά και το ρόλο μας στην Ευρώπη».

Ο ίδιος, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, συμπλήρωσε: «Αύριο θα γίνει άλλη μια συζήτηση για να καθορίσουμε τον τρόπο που θα συνδράμουμε, δεδομένου ότι χιλιάδες άνθρωποι αυτή την ώρα δεν έχουν μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους».

Aπό την πλευρά της, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Μαρτίνα Φιτζ, τόνισε πως «ελπίδα της Γερμανίας είναι η Ελλάδα να προβεί στις απαραίτητες ρυθμίσεις για να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη».

«Όπως μόλις ενημερωθήκατε από τον κύριο Άλτερ, ο υπουργός Εσωτερικών μας έχει ήδη αναλάβει δράση. Το υπουργείο Εξωτερικών επίσης είναι σε επικοινωνία με όλες τις πλευρές. Επιπλέον, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε πως δεδομένης και της προεδρίας στην ΕΕ, είναι σημαντικό να βρούμε μια κοινά αποδεκτή ευρωπαϊκή λύση στο τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί», είπε χαρακτηριστικά.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post