Βουτιά θανάτου: Πέρασε με κόκκινο υπό την επήρεια ναρκωτικών, προκαλώντας τον θάνατο της φίλης του

Ο οδηγός μετά από κατάχρηση κοκαΐνης παραβίασε κόκκινο φανάρι με πάνω από 100 χλμ/ώρα.
.
.
Youtube

Στο δικαστήριο του Κάρντιφ παρουσιάστηκαν τα πλάνα από την κάμερα ασφαλείας ενός αυτοκινητόδρομου στη Μεγάλη Βρετανία που κατέγραψαν τη στιγμή που ένα αυτοκίνητο έφυγε με μεγάλη ταχύτητα από γέφυρα και προσγειώθηκε πάνω σε δέντρα, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο μια κοπέλα.

Σύμφωνα με τις αρχές ο 35 ετών Άντριου Βόουλς οδηγούσε το VW Golf του υπό την επήρεια ναρκωτικών - είχε βρεθεί με υψηλή περιεκτικότητα σε κοκαΐνη στον οργανισμό του - όταν παραβίασε τον φωτεινό σηματοδότη έσπασε τα προστατευτικά κιγκλιδώματα και έπεσε από ύψος 6,5 μετρα από έναν δρόμο στη νότια Ουαλία τον Νοέμβριο του 2020.

Ο Βόουλς κατάφερε να ξεφύγει από τα συντρίμμια, αλλά η κοπέλα του Ντανιέλ Άντριους, 28 ετών, πέθανε.

Ο νεαρός άνδρας από το Καεφίλι της Νότιας Ουαλίας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση επτά ετών και έξι μηνών για το δυστύχημα και επίσης του απαγόρευσαν την οδήγηση για οκτώ χρόνια και εννέα μήνες. Θα πρέπει να κάνει εκτεταμένες εξετάσεις οδήγησης για να πάρει ξανά την άδεια του.

Η βραδινή έξοδος του ζευγαριού εξελίχθηκε σε τραγωδία αφού το ζευγάρι έφυγε από το ξενοδοχείο Park inn τις πρώτες πρωινές ώρες. «Τα φανάρια ήταν κόκκινα για 14 δευτερόλεπτα καθώς ο κατηγορούμενος ταξίδευε προς το μέρος τους με ταχύτητα πάνω από 100 χλμ./ώρα».

Έκαναν check out στις 3:43 π.μ. προτού οδηγήσουν στους δρόμους με «εξαιρετικά υπερβολικές ταχύτητες» σε δυνατή βροχή.

Το δικαστήριο είδε sms που αποκάλυψαν ότι ο Βόουλς ζητούσε να παραλάβει κοκαΐνη από έναν έμπορο στις 4.01 π.μ.

Στη συνέχεια, το αυτοκίνητο απαθανατίστηκε από την κάμερα στον δρόμο να τρέχει με ταχύτητα 65 χλμ/ώρα, μόλις πέντε λεπτά πριν παραβιάσει το κόκκινο φανάρι.

Στη συνέχεια, το αυτοκίνητο χτύπησε στο κράσπεδο προτού διασχίσει δύο λωρίδες κυκλοφορίας, τα προστατευτικά κιγκλιδώματα και εν τέλει βρεθεί στον αέρα. Η Άντριους που ήταν μαμά τεσσάρων παιδιών, έμεινε μέσα στο αυτοκίνητο φορώντας τη ζώνη ασφαλείας, ενώ ο Βόουλς περπάτησε στο αυτοκινητόδρομο A470.

Η οικογένεια του θύματος είπε ότι δεν είχε λάβει καμία «έκφραση λύπης» από τον Βόουλς ή μια εξήγηση γιατί ξαφνικά επιτάχυνε από το κόκκινο φανάρι στη γέφυρα του δρόμου.

Ο δικαστής Ρίτσαρντ Ουίλιαμς είπε στον Βόουλς: «Οδηγήσατε σε ευθεία γραμμή και φύγατε από το οδόστρωμα παραβιάζοντας ένα κόκκινο φανάρι που ήταν μπροστά σας για 14 δευτερόλεπτα. Αυτή η σύγκρουση εξηγείται μόνο ως αποτέλεσμα εσκεμμένης κακής οδήγησης με υπερβολικές ταχύτητες σε αντίξοες καιρικές συνθήκες».

Πηγή: Dailymail