Βόλος: 22χρονη κλεπτομανής αθλήτρια δικάστηκε για κλοπή καλλυντικών - Σε απόγνωση η οικογένεια

Το νερό κορίτσι, που διαπρέπει στους στίβους ως αθλήτρια μεγάλων αποστάσεων, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα κλεπτομανίας
via Associated Press

Μια 22χρονη αθλήτρια των 5.000 μέτρων από το Βόλο, που αντιμετωπίζει πρόβλημα κλεπτομανίας, δικάστηκε χθες για κλοπή δυο καλλυντικών προϊόντων αξίας 160 ευρώ.

Είχε συλληφθεί μετά από σήμα για τον εντοπισμό της που έδωσε η αστυνομία Κορίνθου όπου πήγε να δηλώσει απώλεια της ταυτότητας της.

Το 22χρονο κορίτσι, που διαπρέπει στους στίβους ως αθλήτρια μεγάλων αποστάσεων, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα κλεπτομανίας καθώς κλέβει προϊόντα από καταστήματα ενώ έχει αφαιρέσει χρήματα και από το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η κλοπή για την οποία δικάστηκε χθες είχε γίνει στον Βόλο, ωστόσο η δράση της είναι συνεχόμενη με τον πατέρα της να καταθέτει πως προσπαθεί με κάθε τρόπο να βοηθήσει το παιδί του, που πάσχει από ψύχωση.

Σε απόγνωση η οικογένεια

Παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει κατηγορηθεί επανειλημμένως για κλοπές στον Βόλο, στη Λάρισα, στα Χανιά, στον Πειραιά, στον Άγιο Δημήτριο και στην Καλλιθέα και χθες καταδικάστηκε σε 12 μήνες με αναστολή έκτισης ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

«Έχει μητρώο και το παραμικρό λάθος μέχρι την έφεση θα την οδηγήσει στην φυλακή», σχολίασε για την περίπτωσή της γνωστός νομικός.

«Δεν έχουμε να κάνουμε με μια συνηθισμένη κακοποιό που κλέβει για να κερδίσει χρήματα αλλά για μία περίπτωση κλεπτομανούς καθώς παλιότερα έχει αφαιρέσει και αντικείμενα μικρής αξίας», είπε απευθυνόμενος στην έδρα ο δικηγόρος της οικογένειας.

Ο πατέρας της κατέθεσε πως το παιδί του παρακολουθείται από ψυχίατρο και πάντα βρίσκει ο ίδιος τρόπο να πληρώνει τα κλοπιμαία όταν τον ενημερώνου.

Αυτό βέβαια συμβαίνει μόνο στον Βόλο όπου η οικογένεια είναι γνωστή, αλλά η δράση της νεαρής έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα.

Η ίδια έχει κλέψει ποσό 5000 ευρώ από κατάστημα εστίασης στο Ελ. Βενιζέλος, χωρίς να υπολογίζει τις κάμερες.

H αθλήτρια των πέντε χιλιάδων μέτρων, αδιαφορώντας για τις κάμερες ασφαλείας αλλά και για το ενδεχόμενο να την αντιληφθεί κάποιος, έβαλε τα χρήματα σε έναν φάκελο και έφυγε, για να συλληφθεί λίγο αργότερα στον σταθμό Λαρίσης.

Δημοφιλή