«Βόμβα» Κούγια στη δίκη Πισπιρίγκου: Αποχωρεί από την υπεράσπιση

Μετά την ομόφωνη απόρριψη των αιτημάτων που υπέβαλλε για κλήση μαρτύρων.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Παραιτήθηκε ο Αλέξης Κούγιας από την υπεράσπιση Πισπιρίγκου όταν το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα διακοπής για να αποφασίσει περί της πρόθεσης αποχώρησής του.

«Ως υποβλήθηκε το αίτημα περί διακοπής της δίκης απορρίπτεται ομόφωνα, καθώς δεν συντρέχει κανένας λόγος ανωτέρας βίας», είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου λέγοντας πως θα γίνει διάλειμμα και στο μεσοδιάστημα ζήτησε από τον Αλέξη Κούγια να αποφασίσει.

Κούγιας: Εγώ αποχωρώ και η συνεργάτιδα μου.

Πρόεδρος: Πού πάτε κύριε συνήγορε; Ένα σεβασμό στο δικαστήριο!

Κούγιας: Σέβομαι, σέβομαι.

Πρόεδρος: Έχετε παραιτηθεί;

Κούγιας: Την Πέμπτη θα πω.

Πρόεδρος: Για Τετάρτη έχουμε διακόψει, εσείς την Πέμπτη θα πείτε;

Κούγιας: Ωραία παραιτούμαι και επιφυλάσσομαι!

«Παραιτούμαστε όλοι οι δικηγόροι σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Επιφυλασσόμεθα την Πέμπτη να ανακοινώσουμε την απόφαση μας αν θα επανέλθουμε», είπε ο Αλέξης Κούγιας.

«Αποδέχομαι την παραίτηση, ζητώ να διοριστεί συνήγορος», είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου μόλις ανέβηκε στο βήμα. Το δικαστήριο διέκοψε για να της διοριστεί νέος συνήγορος.

Η απόρριψη των αιτημάτων για κλήση μαρτύρων

Νωρίτερα, ο μέχρι πρότινος συνήγορος της κατηγορούμενης για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας είχε διατυπώσει την πρόθεση αποχώρησης του μετά την ομόφωνη απόρριψη των αιτημάτων που υπέβαλλε για κλήση μαρτύρων. Ο δικηγόρος ζήτησε μια εβδομάδα διακοπή για να αποφασίσει τι θα κάνει και να ενημερώσει τον πρόεδρο του ΔΣΑ.

«Αν αποχωρήσει ο συνήγορος το σέβομαι και θα το δεχτώ. Το αν όμως το δικαστήριο θα διακόψει για μια εβδομάδα για να μας πει αν θα συνεχίσει ή όχι δε γίνεται. Αν θέλετε κάποιες ώρες να το σκεφτείτε και να αποφασίστε. Είστε έμπειρος. Αν δε συνεχίσετε πρέπει να υποβληθεί τύποις παραδεκτά. Η κατηγορούμενη δε μπορεί να μείνει χωρίς συνήγορο ούτε για μια ώρα! Δεν το δέχομαι ως εισαγγελική αρχή. Αν δε μπορείτε να συνεχίσετε πρέπει να το καταθέσετε και μετά το δικαστήριο να αποφασίσει» είπε η εισαγγελέας.

Ειδικότερα, ο Αλέξης Κούγιας είχε υποβάλλει σειρά αιτημάτων στο δικαστήριο προκειμένου να καταθέσουν ξανά κάποιοι μάρτυρες και να ανακληθεί η απόφαση για τη μη κλήση κάποιων άλλων. Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου ζήτησε την ανάκληση της απόφασης του δικαστηρίου που δεν δέχτηκε να καταθέσει ξανά ο καθηγητής τοξικολογίας Νίκος Ράϊκος, για να δώσει διευκρινίσεις για την τοξικολογική εξέταση ποσοτικού προσδιορισμού που διενήργησε στο εργαστήριο του.

Επιπλέον, ζητήθηκε να καταθέσουν ο παθαλογοανατόμος Σταμάτης Θεοχάρης, ο ιατροδικαστής Συμεών Μεσογγίτης, αλλά και την συμπληρωματική εξέταση του παιδοκαρδιολόγου Γιάννη Παπαγιάννη. Για τον τελευταίο, κατά την υπεράσπιση πρέπει να εξηγήσει τα ευρήματα που αποτυπώνονται στις φωτογραφίες της νεκροψίας – νεκροτομής.

«Στερείτε τα δικαιώματα της κατηγορούμενης» ανέφερε ο Κούγιας

«Μετά τις ομόφωνες απορρίψεις όλων των αιτημάτων μου έχω αποφασίσει να αποχωρήσω από την υπεράσπιση. Πρόκειται για μια εμβληματική δίκη και τέτοια προσβολή στα δικαιώματα της κατηγορούμενης δεν έχω ξαναδεί. Ο τρόπος που απορρίφθηκαν ενώ δαπανήθηκε χρόνος ακόμα και για καφετζούδες… στερείτε από την κατηγορούμενη τα δικαιώματα της. Θέλω να εκτεθεί το δικαστήριο. Δε μπορεί να μείνει η κατηγορούμενη χωρίς δικηγόρο. Θέλω να ενημερώσω των πρόεδρο του ΔΣΑ γιατί δεν έχω αφήσει ποτέ δίκη και να έχει χρόνο η κατηγορούμενη να βρει δικηγόρο πριν της διορίσετε εσείς. Αν δε βρει θα δούμε τι θα γίνει, αλλά θέλω να ενημερωθεί ο πρόεδρος του ΔΣΑ» σημείωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Η εισαγγελέας της έδρας από την πλευρά της απάντησε χαρακτηριστικά: «Σήμερα ο συνήγορος ρώτησε πόσες συνεδριάσεις έχουμε κάνει. Έχουμε κάνει 70 συνεδριάσεις σε 7,5 μήνες. Έχουν εξεταστεί 60 μάρτυρες γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό. Εξετάζαμε μάρτυρες 2 και 3 ημέρες. Οι μαρτυρικές καταθέσεις είναι τεράστιες. Όταν έρχεται ο κ. συνήγορος και λέει ότι είναι συνοπτική διαδικασία πέφτει σε αντιφάσεις».

Δημοφιλή