ΔΙΕΘΝΕΣ
19/05/2018 10:19 EEST

Βορειοκορεάτης αξιωματικός του στρατού αυτομόλησε στη Νότια Κορέα μαζί με πολίτη

Kim Hong-Ji / Reuters

Ένας αξιωματικός του στρατού της Βόρειας Κορέας συνοδευόμενος από έναν πολίτη αυτομόλησε στη Νότια Κορέα μέσω της Κίτρινης Θάλασσας, μετέδωσαν σήμερα τοπικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα κυβερνητική πηγή.

«Ένα πλοιάριο εντοπίστηκε στα νερά βόρεια του Μπαενγκιέονγκ», ενός νησιού που βρίσκεται κοντά στα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας, σύμφωνα με την πηγή αυτή, η οποία εξήγησε στο νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap ότι ο Βορειοκορεάτης αξιωματικός, διοικητής του στρατού, συνοδευόταν από έναν πολίτη και ότι «εξέφρασαν την επιθυμία να αυτομολήσουν».

Εκπρόσωπος του λιμενικού δήλωσε ότι διεξάγεται έρευνα, χωρίς να δώσει άλλες εξηγήσεις.

Πρόκειται για τον δέκατο τέταρτο Βορειοκορεάτη που αυτομολεί στη Νότια Κορέα από το 2000 και τον πρώτο αξιωματικό του στρατού από το 2008, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο YTN.

Εξάλλου είναι η πρώτη λιποταξία Βορειοκορεάτη μετά την ιστορική σύνοδο τον Απρίλιο μεταξύ του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν και του προέδρου της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-Ιν.

Τον Νοέμβριο ένας Βορειοκορεάτης στρατιώτης έφτασε ως τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών και κατάφερε να περάσει στη Νότια Κορέα υπό τα σφοδρά πυρά των στρατιωτών της Βόρειας Κορέας.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters)

Sponsored Post