Βραβεία Tony: Αυτά ήταν τα σκληρά λόγια του Robert De Niro προς τον Trump-και το κοινό χειροκρότησε όρθιο

Βραβεία Tony: Αυτά ήταν τα σκληρά λόγια του Robert De Niro προς τον Trump-και το κοινό χειροκρότησε όρθιο

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Robert De Niro χρησιμοποίησε σκληρά λόγια για να καταγγείλει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump στη διάρκεια απευθείας τηλεοπτικής μετάδοσης της τελετής απονομής των βραβείων Tony το βράδυ της Κυριακής.

Ο Ντε Νίρο εμφανίστηκε στη σκηνή του Radio City Music Hall της Νέας Υόρκης για να παρουσιάσει τον αστέρα της ροκ, Bruce Springsteen.

«Ένα πράγμα θα πω. Να πάει να γ*** ο Trump», είπε ο De Niro χωρίς δισταγμό.

Στο κοινό βρίσκονταν ηθοποιοί του θεάτρου, σκηνοθέτες και παραγωγοί, οι οποίοι σηκώθηκαν και χειροκρότησαν τον De Niro. «Δεν λέμε πλέον ‘κάτω ο Trump’. Λέμε ‘Να πάει να γ*** ο Trump’».

Χωρίς να συνεχίσει τη σκληρή κριτική του ο πολυβραβευμένος ηθοποιός παρουσίασε τον Springsteen.

«Bruce, μπορείς να ξεσηκώσεις τα πλήθη όσο κανένας άλλος. Και το πιο σημαντικό, σε αυτούς τους επικίνδυνους καιρούς, ξεσηκώνεις τους ψηφοφόρους, πάντα μαχόμενος―όπως εσύ περιγράφεις με τα δικά σου λόγια―για την αλήθεια, τη διαφάνεια και την ακεραιότητα στην κυβέρνηση. Πόση ανάγκη τα έχουμε αυτά τώρα!».

Το δίκτυο CBS μετέδωσε τα σχόλια του De Niro σε εκατομμύρια τηλεθεατές ανά τον κόσμο.

Ωστόσο, οι πρώτοι που άκουσαν τα σκληρά λόγια του ηθοποιού ήταν το κοινό και οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν την τελετή βράβευσης των καλύτερων ερμηνευτών του Broadway, με αποτέλεσμα τα σχόλια του ηθοποιού να κάνουν τον γύρο του Twitter.

«Τα σχόλια του κ. De Niro ήταν εκτός προγράμματος και αναπάντεχα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το CBS. «Τα προσβλητικά λόγια αφαιρέθηκαν από την μετάδοση». Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters να σχολιάσει.

Ο De Niro είναι δεδηλωμένος φιλελεύθερος και τον τελευταίο καιρό κλιμακώνει τις φραστικές του επιθέσεις εναντίον του ρεπουμπλικανού προέδρου Trump σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις όπου παρίσταται. Την τελετή απονομής των βραβείων Tony παρακολούθησαν πέρυσι περίπου έξι εκατομμύρια αμερικανοί τηλεθεατές.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)