ΔΙΕΘΝΕΣ
02/03/2019 09:45 EET

Βραζιλία: Άδεια στον φυλακισμένο πρώην πρόεδρο Λούλα για την κηδεία του εγγονού του

ASSOCIATED PRESS

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος εκτίει ποινή 12 ετών μετά την καταδίκη του για υπόθεση διαφθοράς, θα λάβει άδεια για να είναι παρών στην κηδεία του εγγονού του, μετέδωσαν βραζιλιάνικα ΜΜΕ. 

Οι δικαστικές αρχές ενέκριναν αίτημα των δικηγόρων του Λούλα να του επιτραπεί να πάει στην κηδεία του 7χρονου εγγονού του, ο οποίος πέθανε από μηνιγγίτιδα και κηδεύεται το Σάββατο στο Σαν Πάουλου. 

Δεν έγινε σαφής η χρονική διάρκεια της άδειας του 73χρονου πρώην προέδρου (2003-2010) και ιστορικού ηγέτη του κεντροαριστερού Κόμματος Εργαζομένων, ο οποίος παραμένει έγκλειστος σε φυλακή στην πόλη Κουριτσίμπα (νότια) από τον Απρίλιο.

Η φυλάκιση του Λούλα, που τόσο ο ίδιος όσο και οι υποστηρικτές του καταγγέλλουν ότι ακολούθησε μια δίκη με πολιτικά κίνητρα, δεν του επέτρεψε να συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου, τις οποίες κέρδισε ο υποψήφιος της άκρας δεξιάς Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Τον Ιανουαρίου οι δικηγόροι του Λούλα είχαν καταθέσει αίτημα προκειμένου ο πρώην πρόεδρος της χώρας να παραστεί στην κηδεία του αδελφού του, αλλά σύμφωνα με το BBC, η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας ήταν αρνητική.