ΔΙΕΘΝΕΣ
22/05/2019 19:08 EEST

Βρετανία: Επέστρεψε βιβλίο σε βιβλιοθήκη μετά από 52 χρόνια με μια επιταγή μέσα

Το βιβλίο έφερε σφραγίδα με ημερομηνία 24 Σεπτεμβρίου του 1967.

Facebook/Lowestoft Library

Eνας αναγνώστης στη Μεγάλη Βρετανία επέστρεψε βιβλίο σε βιβλιοθήκη 52 χρόνια μετά το δανεισμό του, συνοδευόμενο από μια επιταγή των 100 ευρώ για να καλύψει το πρόστιμο.

Η διευθύντρια της βιβλιοθήκης στο Lowestoft, δήλωσε «έκπληκτη» όταν έφτασε το αντίτυπο του βιβλίου «Μεταφυσικοί Ποιητές» - μαζί με μια συνοδευτική επιστολή στην οποία εξηγούσε την καθυστέρηση. «Μετακινούμασταν συνεχώς και όταν κάποια στιγμή τακτοποιηθήκαμε ανακαλύψαμε το βιβλίο» έγραφε στην επιστολή του ο ασυνεπής αναγνώστης.

Το βιβλίο έφερε σφραγίδα με ημερομηνία 24 Σεπτεμβρίου του 1967, όταν και είχε γίνει η συναλλαγή στη βιβλιοθήκη. Εκτοτε τα ίχνη του αγνοούνταν...

 

Facebook/Lowestoft Library

«Δεν το πίστευα. Εχουμε βιβλία που μας επιστρέφονται μετά από αρκετό διάστημα αλλά αυτό είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί. Είμαι ευτυχής που το έστειλαν πίσω καθώς νομίζω ότι πολλοί στη θέση τους θα το κρατούσαν από  ντροπή».

 

Facebook/Lowestoft Library

Το πρόστιμο θα ήταν τρεις παλιές πένες την εβδομάδα, που σημαίνει ότι ο παραβάτης θα όφειλε περίπου 33 λίρες. Σήμερα, το πρόστιμο είναι 15 πένες ημερησίως, αλλά η χρέωση έχει ανώτατο όριο 7,35 λίρες για ένα βιβλίο ενηλίκων.

Πηγή: Skynews