ΔΙΕΘΝΕΣ
01/07/2019 19:14 EEST | Updated 01/07/2019 20:42 EEST

Βρετανία: Πύθωνας μήκους τριών μέτρων κυκλοφορεί στην πόλη του Κέιμπριτζ

Δεν αποτελεί κίνδυνο για τους ανθρώπους παρά μόνο για τα μικρά ζώα.

HuffPost UK

Ενας πύθωνας τριών περίπου μέτρων, κυκλοφορεί ελεύθερος, από την Κυριακή 30 Ιουνίου, στην πόλη του Κέιμπριτζ, σύμφωνα με την ενημέρωση της τοπικής αστυνομίας.

Σε ανακοίνωση του μέσω Twitter, η αστυνομία του Κέιμπριτζ ανέφερε πως έγιναν έρευνες τις πρώτες πρωινές στην περιοχή, καθώς εθεάθη φίδι μήκους τριών περίπου μέτρων».

Οι αρχές μίλησαν με τον ιδιοκτήτη του ερπετού, ο οποίος τους επιβεβαίωσε το μήκος του. Στην συνέχεια και αφού οι προσπάθειες δεν ευοδώθηκαν, η αστυνομία ανακοίνωσε την Δευτέρα 1η Ιουλίου πως αναστέλλει τις προσπάθειες καθώς δεν αποτελεί κίνδυνο για τους ανθρώπους παρά μόνο για τα μικρά ζώα.

Παράλληλα εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ενημέρωναν τους πολίτες πως, «Εάν κάποιος βρει ένα φίδι που πιστεύει ότι είναι μη ιθαγενές, συστήνουμε να κρατήσουν ασφαλή απόσταση, να παρακολουθούν το φίδι και να καλέσουν τις φιλοζωικές οργανώσεις».

Οι δικτυωτοί πύθωνες, που δεν ανήκουν στα δηλητηριώδη φίδια, είναι τα μεγαλύτερα σε μήκος φίδια και μπορούν να φτάσουν έως τα 9,5 μέτρα.

Οι πύθωνες είναι σφιγκτήρες και σκοτώνουν τυλίγοντας το σώμα τους γύρω από το θήραμά τους για να διακόψουν την κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο και να εμποδίσουν την αναπνοή.Βρίσκονται στην Ινδία, την Ινδονησία και το Βόρνεο.

Οπως αναφέρει στο άρθρο της η αγγλική έκδοση της HuffPost UK, είναι το δεύτερο περιστατικό με φίδι που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η αστυνομία του Κέιμπριτζ σε διάστημα δύο μηνών, καθώς τον Μάιο, ένα καλαμποκόφιδο, είχε βρεθεί να κυκλοφορεί και πάλι στους δρόμους της πόλης. 

Πηγή: HuffPost UK

Sponsored Post