Διάσημη σεφ βάζει στο τοστ διπλό βούτυρο και προκαλεί οργή στη Βρετανία

Αντιδράσεις και πικρόχολα σχόλια σε βάρος της.

Η Ναϊτζέλα Λόουσον, μια κατά τα άλλα αγαπημένη τηλεοπτική σεφ στη Βρετανία έγινε αντικείμενο σφοδρής κριτικής εξαιτίας ενός φαινομενικά απίθανου λόγου: του τρόπου με τον οποίο βουτυρώνει το τοστ.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής της «Nigella’s Eat, Cook, Repeat» στο BBC έδωσε μερικές συμβουλές για το πώς να βάζει κανείς βούτυρο στο φρυγανισμένο ψωμί και προκάλεσε την αμφιβολία ορισμένων ή και τον χλευασμό κάποιων άλλων.

Η τέλεια μέθοδος, σύμφωνα με την ίδια, δεν είναι τόσο προφανής όσο νομίζει κάπιοιος: Η Λόουσον προέτρεψε τους θεατές να απλώνουν το βούτυρο στο ζεστό τοστ μόλις βγει από το φρυγανιέρα, πριν το αφήσουν να κρυώσει, βάζοντας και μια δεύτερη στρώση βουτύρου και μετά τελειώνοντας με λίγο αλάτι από πάνω.

Η πρώτη στρώση δίνει στο τοστ ένα «υπέροχο τραγανό δάγκωμα», εξήγησε. «Η δεύτερη είναι επειδή χρειάζομαι λίγο περισσότερο βούτυρο, ώστε να παραμείνουν μερικά ″χρυσά″ κομμάτια στην επιφάνεια».

Ωστόσο, η διάσημη σεφ πιθανότατα δεν περίμενε την αναταραχή που θα προέκυπτε από την εξαιρετικά αμφιλεγόμενη μέθοδο της.

«Η Ναιτζέλα δείχνει στο έθνος πώς να ψήνει τοστ... 5 λεπτά (από τον χρόνο) που δεν θα γυρίσουν πίσω ποτέ» έγραψε ένας θυμωμένος θεατής στο Twitter.

Αρκετές ταμπλόιντ, συμπεριλαμβανομένων της Mail Online και της Sun, έγραψαν καυστικά για το γέλιο που προκάλεσε σε μέρος του ακροατηρίου της ενώ η Telegraph έριξε περισσότερο λάδι στη φωτιά, ρωτώντας για την τεχνική της αρκετούς επιτυχημένους σεφ - κανένας από τους οποίους δεν υποστήριξε την προσέγγιση με το διπλό βούτυρο.

Αλλά βρήκε υποστήριξη σε άλλες γωνιές του Διαδικτύου. «Νομίζω ότι είναι λογικό να πούμε ότι μόνο η Ναϊτζέλα θα μπορούσε να μας διδάξει πώς να φτιάχνουμε τοστ και να γλιτώσει», τόνισε ο αρθρογράφος των Times, Αλεξ Μάσι.

Η Λόουσον είναι βασικό πρόσωπο στη βρετανική τηλεόραση εδώ και δεκαετίες, έχοντας παρουσιάσει για πρώτη φορά τη δική της εκπομπή μαγειρικής το 1999.

Τα βιβλία μαγειρικής της σταρ με το χαρισματικό στυλ παρουσίασης την έκαναν επίσης δημοφιλή σε διεθνές επίπεδο, αποκομίζοντάς της το παρατσούκλι «σπιτική θεά» από τους θαυμαστές της.

(με πληροφορίες από CNN)