Βγήκε από το νοσοκομείο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Και δηλώνει έτοιμος για τις ευρωεκλογές.
Daniele Mascolo / Reuters

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που είναι 82 ετών και έχει εκλεγεί τέσσερις φορές πρωθυπουργός, δήλωσε την Δευτέρα πως είναι έτοιμος να αναλάβει όλες τις εκλογικές του υποχρεώσεις αφού υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση την περασμένη εβδομάδα για απόφραξη του λεπτού εντέρου που τον έκανε να φοβηθεί για τη ζωή του.

«Είμαι μια χαρά, τρόμαξα πολύ. Πολλά πράγματα συνέβησαν πρόσφατα που με έκαναν να ανησυχήσω ότι είχα φθάσει στο τέλος της διαδρομής, αλλά στη συνέχεια είχα μια θαυμάσια ανάρρωση», είπε ο Μπερλουσκόνι στους δημοσιογράφους καθώς αποχωρούσε από το νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου.

Ο μεγιστάνας των ΜΜΕ και ηγέτης του συντηρητικού κόμματος Φόρτσα Ιτάλια διακομίστηκε στο νοσοκομείο στις 30 Απριλίου και εγχειρίστηκε την ίδια ημέρα.

Ο Μπερλουσκόνι, που αναγκάστηκε να παραιτηθεί από πρωθυπουργός το 2011 στην κορύφωση της κρίσης στην ευρωζώνη, είναι επικεφαλής του κόμματός του στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που θα διεξαχθούν αυτό τον μήνα μετά την άρση μιας απαγόρευσης να κατέχει δημόσιο αξίωμα λόγω της καταδίκης του για φορολογική απάτη.

Δημοφιλή