Ξεχωριστές εταιρείες η Ford για συμβατικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Ford Blue θα επεκτείνει το εμβληματικό χαρτοφυλάκιο οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής.
Ford
Ford
FORD

Το σχέδιο Ford+ της «μπλεο οβάλ» εταιρείας, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Η Ford εκτιμά ότι τα EV ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα αντιπροσωπεύουν το μισό του συνολικού όγκου πωλήσεών της μέχρι το 2030 κι επειδή το άλλο μισό θα είναι συμβατικά αυτοκίνητα, με δκινητήρες εσωτερικής καύσης, αποφάσισε να δημιουργήσει δύο εταιρείες που θα λειτουργούν αυτόνομα.

Η δημιουργία δύο ξεχωριστών, αλλά στρατηγικά αλληλοεξαρτώμενων αυτοκινητιστικών επιχειρήσεων – των Ford Blue και Ford Model e – μαζί με τη νέα μονάδα Ford Pro, θα βοηθήσει στην απελευθέρωση όλων των δυνατοτήτων του σχεδίου Ford+, προωθώντας την ανάπτυξη και τη δημιουργία αξίας και καθιστώντας τη Ford ικανή να ξεπεράσει καταξιωμένους κατασκευαστές αυτοκινήτων και νέους παίκτες στην αγορά των ηλεκτρικών.

Έμπνευση για τη δημιουργία της Ford Model e ήταν η επιτυχία μικρών, εντεταλμένων ομάδων της Ford που εξέλιξαν το Ford GT, τη Mustang Mach-E και το F-150 Lightning καθώς και ένα ειδικό τμήμα ηλεκτρικών της Ford στην Κίνα.

Η Ford Model e θα είναι το κέντρο καινοτομίας και ανάπτυξης της Ford, μία ομάδα με ταλέντα στον τομέα του λογισμικού, της ηλεκτρικής κινητικότητας και της αυτοκινητοβιομηχανίας, που θα είναι ελεύθεροι να δημιουργήσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα και εμπειρίες για τις νέες γενιές πελατών της Ford. Θα αναπτύξει τις βασικές τεχνολογίες και δυνατότητες – όπως πλατφόρμες EV, μπαταρίες, ηλεκτροκινητήρες, inverters, φόρτιση και ανακύκλωση – για τη δημιουργία εξ αρχής, καινοτόμων ηλεκτρικών οχημάτων και θα δημιουργήσει τις πλατφόρμες λογισμικού και τις πλήρως συνδεδεμένες αρχιτεκτονικές οχημάτων για να υποστηρίξει τη διάθεση απολαυστικών και διαρκώς διαθέσιμων και βελτιούμενων οχημάτων και εμπειριών.

Από την άλλη, αποστολή της Ford Blue είναι να δημιουργήσει μία πιο κερδοφόρα και ζωντανή επιχείρηση οχημάτων εσωτερικής καύσης (ICE), να ενισχύσει τις επιτυχημένες και εμβληματικές οικογένειες οχημάτων, όπως τα F-Series, Ranger και Maverick, τα Bronco και Explorer αλλά και την Mustang, προσφέροντας απίστευτες υπηρεσίες και εμπειρίες. Στόχος είναι να αξιοποιήσει έναν αιώνα βαθιάς γνώσης στον τομέα του hardware, ώστε να βοηθήσει στην οικοδόμηση του μέλλοντος. Αυτή η ομάδα θα προσφέρει κορυφαία ποιότητα, θα περικόψει τις σπατάλες σε κάθε τομέα της επιχείρησης, θα μεγιστοποιήσει τη ρευστότητα και θα βελτιστοποιήσει το βιομηχανικό αποτύπωμα της εταιρείας».

Οι Ford Model e και Ford Blue θα λειτουργούν ως ξεχωριστές επιχειρήσεις αλλά ταυτόχρονα θα αλληλοϋποστηρίζονται – όπως και η Ford Pro, που ειδικεύεται σε ένα μοντέλο ενιαίας εξυπηρέτησης τύπου «one-stop shop» για επαγγελματίες και κρατικούς πελάτες με μία γκάμα συμβατικών και ηλεκτρικών οχημάτων και μία ολοκληρωμένη σουίτα λογισμικού, λύσεων φόρτισης, χρηματοδοτικών προγραμμάτων, υπηρεσιών και τμημάτων υποστήριξης για προϊόντα Ford και εκτός Ford. Η Ford Model e και η Ford Blue θα υποστηρίξουν επίσης την κινητικότητα Ford Drive.

Επίσης, πάνω από 2 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα θα παράγονται ετησίως μέχρι το 2026, αντιπροσωπεύοντας περίπου το ένα τρίτο του παγκόσμιου όγκου της Ford, με αύξηση στο 50% μέχρι το 2030. Επιπλέον, η Ford αναμένει να δαπανήσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια για ηλεκτρικά το 2022, συμπεριλαμβανομένων κεφαλαιουχικών δαπανών και άμεσων επενδύσεων, ποσό που είναι διπλάσιο συγκριτικά με το 2021.

Καταλήγοντας, η Ford δεσμεύεται να πετύχει ανθρακική ουδετερότητα μέχρι το 2050 και να χρησιμοποιεί 100%, τοπικά παραγόμενη, ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές σε όλες τις παραγωγικές της δραστηριότητες μέχρι το 2035.

Δημοφιλή