ΔΙΕΘΝΕΣ
05/04/2019 15:56 EEST

«Χρυσό» διαζύγιο: Τη χώρισε ο Μπέζος και γίνεται η 4η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου

Δικαιούται μερίδιο της τάξης του 4% από την Αμαζον, το οποίο αντιστοιχεί σε ποσό ύψους 35,6 δισ. δολάρια.

CBS News Videos

Μπορεί να έμεινε χωρίς άνδρα αλλά θα δεί τον τραπεζικό της λογαριασμό να αυξάνεται κατά περίπου 36 εκατ. δολάρια από το διαζύγιό της με το αφεντικό της Αμαζον, Τζεφ Μπέζος.

Ο λόγος για την πρώην - πλέον - σύζυγο του επιτυχημένου Αμερικανού επιχειρηματία, Μακένζι Μπέζος, η οποία σκαρφάλωσε στην τέταρτη θέση με τις πλουσιότερες γυναίκες του πλανήτη, χωρίς να μοχθήσει και πολύ.

Η 46χρονη συγγραφέας δικαιούται ένα μερίδιο της τάξης του 4% από την Αμαζον, το οποίο αντιστοιχεί σε ποσό ύψους 35,6 δισ. δολαρίων, ως μέρος του διακανονισμού με τον Τζέφ Μπέζος. Το διαζύγιο αναμένεται να βρει σε περίπου 3 μήνες.

Πρώτες στη σχετική λίστα με τις κυρίες, που έχουν αμύθητη περιουσία, είναι η κληρονόμος της Λ’ορεάλ, Φρανσουά Μπετανκούρ Μάιερς, με 54 δισ. δολάρια, η κληρονόμος της Γουάλμαρτ, Αλις Γουάλτον, με 44 δισ. δολάρια και η κληρονόμος της σοκολατοβιομηχανίας Μαρς, Ζακλίν Μαρς, με 37 δισ. δολάρια.

Παρόλα αυτά, ο Μπέζος θα παραμείνει, όπως φαίνεται, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, με την περιουσία του να υπολογίζεται σε 107 δισ. δολάρια. Στην κατοχή του, εξάλλου, έχει και άλλες επιχειρήσεις όπως η εφημερίδα Ουάσιγκτον Ποστ και η εταιρεία διαστημικών ερευνών Μπλου Ορίτζιν, με τη συνολική αξία τους να υπολογίζεται σε 4 δισ. επιπλέον.

(με πληροφορίες από BBC, Bloomberg)