Γαλλία: Ουρές στα κομμωτήρια μετά την μερική άρση του lockdown

Εικόνες από την πρώτη ημέρα της μερικής λειτουργίας ορισμένων καταστημάτων.
\
\
Chesnot via Getty Images

Η Γαλλία ανοίγει τα πρώτα καταστήματα λιανικής και τα κομμωτήρια μετά το δεύτερο γενικό lockdown στην χώρα σε διάστημα λιγότερο από επτά μήνες, διάρκειας ενός μήνα. Το αποτέλεσμα ήταν να σχηματιστούν ουρές στα κομμωτήρια, αλλά και στα υπόλοιπα καταστήματα, λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Άνοιξαν επίσης καταστήματα ενδυμάτων, υποδημάτων και παιχνιδιών. Είχαν κλέισει από 30 Οκτωβρίου. Αυτά που παραμένουν ακόμα κλειστά είναι τα μπαρ και τα εστιατόρια.

«Σήμερα ήρθαν πελάτες που περίμεναν εβδομάδες για να κουρευτολυν, ενώ άλλοι έρχονται τώρα, ώστε να μπορούν να προετοιμαστούν για τα Χριστούγεννα, καθώς κανείς δεν ξέρει τι μας επιφυλάσσει η συνέχεια», δήλωσε στο Ρόιτερ ο Ρέμι Θορ, κουρέας στο κέντρο του Παρισιού.

Ένας κουρέας στο J-Coiffeur στο δυτικό Παρίσι είπε ότι παρά το διαδικτυακό του σύστημα κρατήσεων, οι άνθρωποι εμφανίζονταν ούτως ή άλλως χωρίς κράτηση και έκαναν ουρές έξω.

Marc Piasecki via Getty Images

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, δεν μπορούν να περιμένουν μέσα.

Ως προϋπόθεση για να ανοίξει ξανά, η κυβέρνηση μείωσε τον αριθμό των ατόμων που επιτρέπονται στα καταστήματα, μια πρόκληση για τα μικρά καταστήματα λιανικής.

Chesnot via Getty Images

Πολλοί ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων παραπονέθηκαν ότι ήταν δύσκολο να λειτουργήσει σύμφωνα με τους νέους κανόνες και είπε ότι η κίνηση ήταν αργή καθώς οι πελάτες ανέβαλαν τις αγορές τους για την Black Friday, η οποία μετατέθηκε για τις 4 Δεκεμβρίου.

Chesnot via Getty Images

Η κυβέρνηση έχει ήδη επιτρέψει στα καταστήματα να ανοίξουν μέχρι τις 21:00, ώστε να μπορούν να δέχονται περισσότερους πελάτες.

Πηγή: Reuters