Γαλλικές εκλογές: Ντέρμπι δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις του δεύτερου γύρου

Για τον δεύτερο γύρο τα ινστιτούτα δημοσκοπήσεων αναφέρουν ότι ο Εμανουέλ Μαρκόν δεν συγκέντρωσε ποτέ πάνω από 60%.
AP - montage Le HuffPost

Ραντεβού στις 24 Απριλίου. Την ημερομηνία αυτή θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών του 2022. Ο Εμανουέλ Μακρόν θα αντιμετωπίσει εκεί τη Μαρίν Λεπέν.

Πιθανώς να επανεκλεγεί. Το 2017 ο Μακρόν κέρδισε με μεγάλη διαφορά, την ακροδεξιά αντίπαλό του με 66,1% έναντι 33,9%.

Πέντε χρόνια αργότερα, η κάλπη υπόσχεται να είναι πολύ πιο «σφιχτή». Για τον δεύτερο γύρο τα ινστιτούτα δημοσκοπήσεων αναφέρουν ότι ο Εμανουέλ Μαρκόν δεν συγκέντρωσε ποτέ πάνω από 60%.

Όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, η διαφορά είχε διευρυνθεί με την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. (δείτε το γράφημα στο τέλος του άρθρου).

Σημειώνουμε ωστόσο ότι από τον πρώτο γύρο ο Εμμανουέλ Μακρόν έχει ανοίξει λίγο την διαφορά.

Τα ποσοστά, αυτή την Παρασκευή, 15 Απριλίου το μεσημέρι, κατά μέσο όρο ήταν στο 53,9% για τον Μακρόν έναντι 46,1% για την Λεπέν.

Από το τέλος του πρώτου γύρου, αρκετά ινστιτούτα έχουν πραγματοποιήσει έρευνες τις οποίες συγκεντρώνουμε επίσης σε αυτό το δεύτερο γράφημα.

Εντοπίζουμε μια σταθερά: ο Εμανουέλ Μακρόν είναι πάντα μπροστά από την Μαρίν Λεπέν. Ωστόσο, η διαφορά δεν έχει ξεπεράσει ποτέ τις 10 μονάδες και μερικές φορές είναι μικρότερη από 5 μονάδες.

Από τώρα έως τον δεύτερο γύρο, το δεκαήμερο της προεκλογικής εκστρατείας θα είναι έντονο. Ταξίδια, συνεντεύξεις, συναντήσεις διαδέχονται το ένα μετά το άλλο.

Και το ντιμπέιτ μεταξύ Μακρόν και Λεπεν που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 20 Απριλίου υπόσχεται πολλά, πέντε χρόνια μετά το πρώτο ντιμπέιτ στο οποίο η αποτυχία της Μαρίν Λεπέν ήταν μεγάλη.

Το 2017, το ντιμπείτ ήταν μια μεγάλη ήττα για την ίδια. Σήμερα ονειρεύεται να πάρει την εκδίκησή της, πάντα με τη στολή του αουτσάιντερ. Ο Εμμανουέλ Μακρόν είναι το φαβορί αυτών των εκλογών.

Δημοφιλή