Γυναίκα σε περιπολικό χτυπήθηκε από τρένο - Ελαβε αποζημίωση 8,5 εκατ. δολάρια

Αστυνομικοί που την είχαν συλλάβει για οδική παράβαση, την έβαλαν στο περιπολικό με χειροπέδες και την άφησαν εκεί να περιμένει.
RJ Sangosti via Getty Images

Οι τοπικοί αξιωματούχοι του Κολοράντο κατέληξαν σε συμφωνία 8,5 εκατομμυρίων δολαρίων με μια γυναίκα που νοσηλεύτηκε το 2022 αφού έμεινε δεμένη με χειροπέδες σε ένα περιπολικό που στη συνέχεια χτυπήθηκε από τρένο.

Η πόλη του Fort Lupton και η πόλη Platteville του Κολοράντο, συμφώνησαν στον διακανονισμό με το θύμα, Yareni Rios-Gonzalez, σύμφωνα με ανακοίνωση του αστυνομικού τμήματος του Fort Lupton.

Αστυνομικοί που την είχαν συλλάβει για οδική παράβαση, την έβαλαν στο περιπολικό με χειροπέδες και την άφησαν εκεί να περιμένει.

Αυτό που δεν είχαν προσέξει, ήταν ότι το όχημα βρισκόταν πάνω σε γραμμές τρένου, με αποτέλεσμα συρμός να χτυπήσει με σφοδρότητα το ΙΧ. Η Gonzalez μάλιστα ακουγόταν να φωνάζει για βοήθεια βλέποντας το τρένο να κατευθύνεται καρφί πάνω της, ωστόσο κανείς δεν προλάβαινε να της την προσφέρει.

Η γυναίκα στάθηκε τυχερή στην ατυχία της. Υπέστη εννέα σπασμένα πλευρά, ένα σπασμένο χέρι και πολλά ακόμα τραύματα, αλλά γλύτωσε. Πρώτη της κίνηση όταν βγήκε από το νοσοκομείο ήταν να μηνύσει τις Αρχές της πόλης Platteville στο Κολοράντο των ΗΠΑ και να διεκδικήσει χρήματα για όσα πέρασε.

Όπως αναφέρει το CNN, οι δύο πλευρές ήρθαν σε διακανονισμό που λύνει το πρόβλημα της ζωής της καθώς της επιδικάστηκε αποζημίωση ύψους 8,5 εκατ. δολαρίων.

Οι αστυνομικοί υποστήριξαν κατά τη διάρκεια της δίκης της ότι δεν είχαν προσέξει τη θέση των σιδηροδρομικών γραμμών παρά τις διάφορες προειδοποιητικές πινακίδες. Κι όλα αυτά ενώ μία από τις πινακίδες βρισκόταν δίπλα στο σημείο όπου είχε σταθμεύσει το περιπολικό.

Το Fort Lupton βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα βόρεια του Ντένβερ.

Δημοφιλή