Γεωργαντάς για Food Pass: Αφορά γενικά την αγορά προϊόντων, σχέδια για να μπει και στις λαϊκές

«Δικαιούχοι του συγκεκριμένου μέτρου είναι 3, 1 εκατομμύρια νοικοκυριά ή 8,5 εκατομμύρια πρόσωπα» είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
.
.
Eurokinissi

«H ψηφιακή κάρτα αγορών θα αφορά γενικά την αγορά προϊόντων» είπε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, προσθέτοντας πως οι δικαιούχοι του αποκαλούμενου «food pass» είναι 3,1 εκατομμύρια νοικοκυριά ή 8,5 εκατομμύρια πρόσωπα.

«Το σημαντικότερο είναι ότι τα χρήματα αυτά με τα οποία θα βοηθήσουμε τα νοικοκυριά είναι χρήματα που δεν προέρχονται από τη φορολόγηση των απλών πολιτών αλλά από υπερφορολόγηση που θα γίνει στα κέρδη των εταιρειών. Με αυτόν τον τρόπο απορροφάται ο πληθωρισμός στα συγκεκριμένα προϊόντα», πρόσθεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σημειώνοντας: «Μία τετραμελής οικογένεια, ένα ζευγάρι με δύο παιδιά ουσιαστικά χρειάζεται να ξοδέψει για αγορές τροφίμων 520 ευρώ το μήνα. Εκεί θα γίνεται το 10% που θα καταβάλλεται για ένα εξάμηνο».

Ερωτηθείς αν στην ψηφιακή κάρτα θα συμπεριληφθούν τα προϊόντα από τη λαϊκή αγορά, ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε ότι « θα μπορούσαν να είναι και οι λαϊκές επειδή εκεί γίνεται αγορά τροφίμων και υπάρχει ταμειακή αλλά ας περιμένουμε τους αρμόδιους υπουργούς να το αναλύσουν. Στα γενικά χαρακτηριστικά του μέτρου προσχεδιάζεται να είναι και οι λαϊκές».

Από πλευράς του ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, είπε, επίσης στον ΣΚΑΪ, πως η κάρτα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός δεν θα πρέπει να λέγεται «food pass» αλλά «Κάρτα αγορών» καθώς περιλαμβάνει και προϊόντα που δεν είναι τρόφιμα, όπως πχ χαρτικά και άλλα που βρίσκουν οι καταναλωτές στα σούπερ μάρκετ.

Σε ερώτηση αν αυτές οι εξαγγελίες είναι προεκλογικές, ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε ότι «δεν είναι προεκλογικές. Οι αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, οι αυξήσεις στις συντάξεις και όσα μέτρα έχουν ανακοινωθεί, παράγονται από την καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας, που πιστώνεται στους πολίτες και επιστρέφει σε εκείνους».

Δημοφιλή