ΔΙΕΘΝΕΣ
08/01/2019 12:17 EET

Γερμανία: Σοβαρός τραυματισμός πολιτικού του ακροδεξιού AfD σε βίαιη επίθεση με πιθανά πολιτικά κίνητρα

Σε εξέλιξη οι έρευνες

FABIAN SOMMER via Getty Images

Ο Φρανκ Μάγκνιτς, πολιτικός του ξενοφοβικού/ ακροδεξιού κόμματος AfD στη Γερμανία, τραυματίστηκε σοβαρά σε βίαη επίθεση για την οποία η γερμανική αστυνομία θεωρεί πως ενδεχομένως να είχε πολιτικά κίνητρα.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, η αστυνομία αναζητεί τρεις άνδρες που επιτέθηκαν φορώντας μάσκες εναντίον του Μάγκνιτς, επικεφαλής του AfD στη Βρέμη. Το συμβάν έλαβε χώρα το απόγευμα της Δευτέρας, κοντά στη Goetheplatz της Βρέμης, λίγο αφού ο Μάγκνιτς- μέλος της γερμανικής Κάτω Βουλής- είχε φύγει από εκδήλωση για τη νέα χρονιά που διοργάνωνε η τοπική εφημερίδα Weser- Kurier.

Ο Γερμανός βουλευτής έπεσε αναίσθητος από χτύπημα με ξύλο και δέχτηκε κλωτσιές στο κεφάλι ενώ ήταν πεσμένος στο έδαφος, σύμφωνα με ανακοίνωση του AfD. Η επίθεση σταμάτησε εξαιτίας της παρέμβασης ενός οικοδόμου.

Ο 66χρονος βρίσκεται στο νοσοκομείο, έχοντας υποστεί «σοβαρά», όπως χαρακτηρίστηκαν, τραύματα. Λόγω της θέσης του Μάγκνιτς, η αστυνομία ανέφερε πως το συμβάν αντιμετωπίζεται ως ενέργεια με πολιτικά κίνητρα, και σε εξέλιξη είναι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Φωτογραφία του Μάγκνιτς στο νοσοκομείο ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Γιοργκ Μόιθεν, εκπρόσωπος του κόμματος, κάνοντας λόγο για μια «άνανδρη και απεχθή» ενέργεια. 

AfD