ΔΙΕΘΝΕΣ
02/10/2018 16:31 EEST | Updated 02/10/2018 16:34 EEST

Γερμανία: Το ποίημα κόρης ακροδεξιάς πολιτικού έφερε αντιδράσεις

Chet_W via Getty Images

Σε διαγωνισμό ποίησης που ήταν αφιερωμένος στη μάχη κατά του ρατσισμού συμμετείχε και η 14χρονη κόρη της Νικόλ Χοχστ, πολιτικού του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική Για Τη Γερμανία» (AfD) με ένα ποίημα που αναφερόταν σε «έναν λαθρομετανάστη που μαχαίρωσε μια γυναίκα»

 

Αναλυτικά, η Μαρι Μίλερ, έγραψε:

Από πολύ μακριά ο άντρας έφτασε κι έγινε δέσμιος των διακινητών, χωρίς διαβατήριο και κινητό τηλέφωνο/

Έφτασε στην άγια πατρίδα μας. Επειδή, δεν μπορεί να βρει γυναίκα, βοήθησε τον εαυτό το με ένα μαχαίρι

Το κορίτσι καταχειροκροτήθηκε από τους εκατό περίπου παρευρισκομένους. Και όταν τα μέλη της επιτροπής απέρριψαν τη διαγωνιζόμενη, υπήρξαν αποδοκιμασίες.

Η μητέρα της Μαρί κατηγορήθηκε ότι με το ποήμα ονόματι Slamπροσπάθησε μέσω της κόρης της να προμοτάρει τις ρατσιστικές ιδέες του κόμματός της.

Εκείνη με τη σειρά της υποστήριξε την κόρη της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ δημοσίευσε και φωτογραφίες από το εξωτερικό του σπιτιού της που έχει γεμίσει με αντιφασιστικά συνθήματα.

Το κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» είναι ένα κόμμα κατά της μετανάστευσης που εισήλθε στο γερμανικό κοινοβούλιο για πρώτη φορά το 2017, κερδίζοντας το 12,6% των ψήφων και περισσότερες από 90 έδρες.

Στη χώρα υπάρχουν εντάσεις από τότε που ένας Γερμανός πολίτης φέρεται να σκοτώθηκε από δύο μετανάστες τον Αύγουστο κοντά στο Κέμνιτς της Σαξονίας

Ο θάνατος προκάλεσε το χειρότερο κύμα ακροδεξιάς βίας που έχει να δει εδώ και δεκαετίες η χώρα.

Πηγή: BBC