ΤΟ BLOG
11/05/2018 12:16 EEST | Updated 11/05/2018 12:27 EEST

Γερμανική βανίλια - υποβρύχια στην Τουρκία

Gallo Images via Getty Images

Έχουμε πει αρκετές φορές πως η ΕΕ παρακμάζει στα χέρια της Γερμανίας. Τόσα χρόνια λέγαμε πως ένα από τα προβλήματα της Κοινής Εξωτερικής Πολίτικης και Άμυνας της ΕΕ ήταν η Βρετανία. Τώρα η Βρετανία είναι απούσα. Πρόκειται γι ΄αυτό που έχει να κάνει με τις γαλλικές φρεγάτες.

Υπάρχει η πολύ απλή λογική αρκεί κάποιος να γνωρίζει ελάχιστα τους Γερμανούς και τις πρακτικές τους. Ας πάμε στο δια ταύτα. Με λογικές προκείμενες:

1.Η Γερμανία θέλει να πουλήσει υποβρύχια στην Τουρκία.

2.Η Γαλλία να δανείσει δύο φρεγάτες στην Ελλάδα και αμέσως μετά να μπορούμε να παράγουμε με κάποιον τρόπο μέσα από γαλλο-ιταλική κοινοπραξία. Οι Γερμανοί εδώ δεν υπάρχουν.

3. Οι φρεγάτες που θα παίρναμε(θα πάρουμε) αντιμετωπίζουν υποβρύχια. 

4. Οι Γερμανοί θα έδιναν κοψοχρονιά, ή θα ακύρωναν την πώληση υποβρυχίων στην Τουρκία κατόπιν λογικού αιτήματος των Τούρκων που θα είχε ως εξής: «Τι να αγοράσω; Κάτι που μηδενίζεται ως πλεονέκτημα με το καλημέρα»; 

5.Έτσι λοιπόν οι Γερμανοί μας μπλόκαραν το δανεισμό, έστειλαν μήνυμά στη Γαλλία ότι δε νοείται αμερικανογαλλικός άξονας χωρίς τη γερμανική άδεια.

Αυτή είναι η βοήθεια και τα αυστηρά μηνύματα προς την Τουρκία.  Η Γερμανία που είναι το 40-45% της Ε.Ε πουλάει όπλα στην Τουρκίαη οποία επιβουλεύεται τα συμφέροντα όλης της ΕΕ.  Μετά λέμε «μα ο Ερντογαν είναι απρόβλεπτος». Που βλέπετε το απρόβλεπτο; Οι Γερμανοί, την ώρα που οι Αμερικάνοι παγώνουν τα F-35 και κάθε στρατιωτική βοήθεια στο κράτος ταραξία της ανατολικής Μεσογείου, δεν πληρώνουν το ΝΑΤΟ, δε συμμετέχουν ενεργά και κοιτάνε ακόμη και να κρατήσουν τις επενδύσεις στο Ιράν. Στη δε Τουρκία...drag nach Osten.

Αναδημοσίευση από το Facebook του Αλέξανδρου Δρίβα 

Sponsored Post