ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16/10/2018 15:23 EEST | Updated 16/10/2018 15:56 EEST

Μέτρα υποσχέθηκε η Γεροβασίλη που αποδοκιμάστηκε στο ΑΤ Ομονοίας

Eurokinissi

Σύσκεψη εργασίας στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας είχαν το πρωί της Τρίτης η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αριστείδης Ανδρικόπουλος, για τα μέτρα που θα ληφθούν μετά την καταδρομική επίθεση στο Τμήμα της Ομόνοιας.

 

«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις δυσκολίες. Τα μέτρα που θα λάβουμε θα γίνουν ορατά. Το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας βρίσκεται σε μία ευαίσθητη περιοχή με πολλά προβλήματα. Αυτό που προέχει είναι η ανθρώπινη ζωή» δήλωσε η υπουργός  αποχωρώντας από το ΑΤ Ομόνοιας, το οποίο δέχθηκε τη Δευτέρα επίθεση από αντιεξουσιαστές.

Όταν ρωτήθηκε η κ. Γεροβασίλη για την κατάργηση της Ομάδας ΔΕΛΤΑ είπε ότι δεν φτάνει η κατάργηση ή μη, συγκεκριμένων ομάδων αλλά μεταξύ άλλων, πρέπει να υπάρχει ο ανάλογος τρόπος δράσης και κατάλληλος συντονισμός.

Όπως είπε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σύσκεψη στο υπουργείο με τους αρμόδιους παράγοντες και υπήρξε συνεργασία στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας.

Σημειώνεται πως η υπουργός έγινε στόχος αποδοκιμασιών από το συγκεντρωμένο πλήθος, με περαστικούς να φωνάζουν «ντροπή σας, έχετε μούτρα και εμφανίζεστε».

Eurokinissi

 Το αστυνομικό τμήμα επισκέφθηκε και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Εκφράζουμε την έμπρακτη συμπαρατάστασή μας στους άνδρες και γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας, που στοχοποιούνται καθημερινά από οργανωμένες συμμορίες. Δεν υπάρχει ευημερία χωρίς ασφάλεια. Υποσχόμαστε ότι όλα αυτά τα φαινόμενα θα παταχθούν την επόμενη κιόλας ημέρα που θα μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός. Έπρεπε να γίνει αυτή η επίθεση για να ευαισθητοποιηθεί η πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ και να έρθει επιτέλους στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας. Περιμένουν να καούν κάποιοι αστυνομικοί για να ευαισθητοποιηθούν και να έρθουν εδώ».