ΠΟΛΙΤΙΚΗ
07/07/2019 19:16 EEST | Updated 07/07/2019 19:44 EEST

Για ιστορική νίκη κάνουν λόγο στην Πειραιώς

Τo αποτελέσματα των exit polls δείχνουν «κλειδωμένη» αυτοδυναμία της ΝΔ

(EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Στελέχη της Πειραιώς, στα πρώτα τους σχόλια μετά την ανακοίνωση του exit poll, τόνισαν ότι το αποτέλεσμα των εκλογών είναι μια ιστορική νίκη της ΝΔ την οποία πιστώνεται προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οπως υποστηρίζουν, αν επιβεβαιωθούν τα exit polls, η ΝΔ έχει σήμερα πετύχει μια από τις μεγαλύτερες σε εύρος νίκες σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης και θυμίζουν ότι ανάλογη διαφορά έχει να καταγραφεί από το 1981. Μάλιστα συμπληρωνουν ότι το ποσοστό που φαίνεται να λαμβάνει η ΝΔ παραπέμπει στην προ της κρίσης εποχή που δείχνει ότι οι πολίτες επιθυμούν να αφήσουν την κρίση οριστικά πίσω τους και να επανέλθει η κανονικότητα στην χώρα μας. Όπως αναφερουν επιτελικά στελέχη του κόμματος, η νίκη αυτή προφανώς οφείλεται στην κεντρική στρατηγική της ανανέωσης και της διεύρυνσης της ΝΔ που υλοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εδώ και 3,5 χρόνια. Διευκρυνίζουν ωστόσο ότι οφείλεται και στο γεγονός ότι η ΝΔ, εν αντιθέσει με το ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασε μια ολοκληρωμένη, ρεαλιστική και τολμηρή πρόταση για να πάει η χώρα μπροστά και να γίνει καλύτερη η ζωή όλων των Ελλήνων. Διότι, πάντα σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, μπορεί μεν στις ευρωεκλογές οι πολίτες να αποδοκίμασαν την Κυβέρνηση, αλλά σήμερα -όπως έλεγε και το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ- οι Έλληνες ψήφισαν για την ζωή τους. Και επέλεξαν το κυβερνητικό σχέδιο της ΝΔ.

 

 

Παράλληλα τονίζουν ότι η σημερινή ιστορική νίκη δημιουργεί βέβαια προσδοκίες, αλλά  αυξάνει και τις ευθύνες του κόμματος, κάτι που όπως λένε το υποδέχονται με ικανοποίηση, αλλά χωρίς καμία απολύτως έπαρση.

Και συμπληρώνουν ότι η Ελλάδα μπαίνει  σήμερα σε μια νέα εποχή, πιο αισιόδοξη και ότι θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να επιστρέψει το χαμόγελο ξανά στα χείλη των Ελλήνων.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε τα exit polls από την Πειραιώς, καθώς έφτασε στα γραφεία της ΝΔ στις 18.35, συνοδευόμενος από την σύζυγο του Μαρέβα και την κόρη του. Δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο για την έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης και σύμφωνα με επιτελικά στελέχη του κόμματος, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει επίσημη δήλωση όταν οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα, δηλαδή περίπου στις 21.30 με 22.00.

EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

 

Η δήλωση του Προέδρου της ΝΔ θα γίνει σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στα γραφεία της Πειραιώς.  Για λίγο υπήρξε η εντύπωση ότι ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να πήγαινε για τη δήλωση στο Ζάππειο, όμως όπως ξεκαθάρισαν οι συνεργάτες του ο Πρόεδρος της ΝΔ δεν θα μετακινηθεί από το στρατηγείο του κόμματος.

Από νωρίς το απόγευμα πάντως έφταναν στην Πειραιώς στελέχη του κόμματος, υποψήφιοι βουλευτές και πολλοί ψηφοφόροι και τις επόμενες ώρες αναμένεται να αυξηθεί ο κόσμος που θα φτάσει στα γραφεία της ΝΔ για να πανηγυρίσει την εκλογική νίκη και την αλλαγή σελίδας στη διακυβέρνηση της χώρας.