ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
27/11/2019 07:33 EET

Για πρώτη φορά 27 γυναίκες θα κουμαντάρουν ένα κρουαζιερόπλοιο

Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου 2020, τόσο η γέφυρα όσο και η ομάδα των αξιωματικών του Celebrity Edge, θα στελεχωθούν αποκλειστικά από 27 γυναίκες, εκ των οποίων 5 Ελληνίδες.

HuffPost Greece

Το να θυμόμαστε τις γυναίκες μόνο κατά τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας που είναι αφιερωμένη σε αυτές, δεν αποτελεί τιμή για την κοινωνία μας. Γενικότερα, θα έλεγα, οι γυναίκες είναι αδικημένες -ίσως φταίνε και οι ίδιες σε κάποιο βαθμό- όσον αφορά τον επαγγελματικό χώρο, από την πολιτική, μέχρι και τα αεροπλάνα ή τα πλοία.

Ναι, στο διάστημα τα τελευταία χρόνια υπήρχαν γυναίκες που αποτέλεσαν μέρος πληρώματος διαστημοπλοίου. Ναι γυναίκες κυβερνήτες υπάρχουν σε αεροπορικές εταιρείες, όπως γυναίκες καπετάνιοι, γυναίκες οδηγοί λεωφορείων, φορτηγών, ταξί, τρένων.

Ωστόσο, οι γυναίκες αποτελούν μειοψηφία σε αυτούς τους χώρους εργασίας. Μάλιστα, στα πλοία, ενώ γενικά έχει σημειωθεί πρόοδος, η πραγματικότητα είναι ότι μόλις το 2% των πληρωμάτων, παγκοσμίως, είναι γυναίκες. Όχι όμως και στη Celebrity Cruises, που έχει εισάγει τον θεσμό #BRIDGEthegap.

Η εταιρεία που προσέλαβε την πρώτη Aμερικανίδα γυναίκα καπετάνιο, την Kate McCue, κι ανακοίνωσε ότι το 22% του προσωπικού στις γέφυρες των κρουαζιεροπλοίων της απαρτίζεται από γυναίκες, πρόκειται να πραγματοποιήσει το πρώτο ταξίδι κατά το οποίο τόσο η γέφυρα όσο και η ομάδα των αξιωματικών θα στελεχωθούν αποκλειστικά από γυναίκες.

Οπως πέρυσι που η Lufthansa, σε ορισμένα δρομολόγια είχε αποκλειστικά γυναίκες κυβερνήτη και συγκυβερνήτη, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, έτσι τώρα και η Celebrity Cruises, θα έχει ως πλήρωμα στο ολοκαίνουριο και βραβευμένο κρουαζιερόπλοιο Celebrity Edge, στις 8 Μαρτίου 2020, πλοίαρχο και 26 ακόμα γυναίκες αξιωματικούς, από 17 διαφορετικές χώρες. Μάλιστα, θα ταξιδέψει και η πρόεδρος και CEO της Celebrity, Lisa Lutoff-Perlo!

Αξίζει να σημειωθεί ότι 5 από τις 27 γυναίκες είναι Ελληνίδες:

Captain Kate McCue – ΗΠΑ

Staff Captain Maria Gotor – Ισπανία

Hotel Director Niina Hautaniemi – Φινλανδία

Guest Relations Director Julie Sherrington – ΗνωμένοΒασίλειο

F&B Director Byliana Velikova – Bουλγαρία

Senior Doctor Jennifer Bernardo – Φιλιππίνες

Cruise Director Sue Denning – ΗνωμένοΒασίλειο

Safety Officer Ionela Burduja – Ρουμανία

Associate Hotel Director Milana Dortangs – Ολλανδία

Revenue and Marketing Director Sarah Guinot – Γαλλία

HR Manager Angel George – ΗΠΑ

Financial Controller Teresa de Guzman – Φιλιππίνες

Chief Housekeeper Lyudmyla Miroshnychenko – Ουκρανία

Safety Investigation Officer Alexandra Villarreal – ΗΠΑ

Environmental Officer Maria Karoutsou – Ελλάδα

Chief Security Officer Mor Segev – Iσραήλ

Chief Officer Maria Koliou – Ελλάδα

Chief Officer Maria Agius – Mάλτα

Doctor Sumaya Guffar – Νότια Αφρική

First Officer Rachel Arnold – ΗνωμένοΒασίλειο

First Officer Despoina Tsairi – Ελλάδα

Third Engineer Anna Avgoustaki – Ελλάδα

Second Officer Nicholine Tifuh Azirh – Καμερούν

Second Officer Ioana Tzovara – Ελλάδα

Third Officer Esperanza Romero – Ισπανία

Third Officer Cassandra May Mead – NέαΖηλανδία

Apprentice Officer Gifty Adu Gyami – Γκάνα

Στο πλαίσιο αυτής της μοναδικής κρουαζιέρας η Celebrity Cruises έχει σχεδιάσει μοναδικές δραστηριότητες και προγράμματα όπως εκθέσεις τέχνης και δημοπρασίες έργων τέχνης από γυναίκες δημιουργούς υμνώντας την γυναικεία μορφή, θα φιλοξενήσει προβολές ταινιών με σημαντικές γυναίκες σκηνοθέτιδες αλλά και άλλα εν πλω προγράμματα όπως trivia challenges, τουρνουά βόλεϊ γυναικών με ομάδες προσωπικού και επιβατών, και ένα Q&A panel με τις γυναίκες with the ships inspiring female leadership team. Ακόμα περισσότερα προγράμματα θα ανακοινωθούν σύντομα ενώ θα πραγματοποιηθεί ένα πάνελ συζήτησης με special guests όπως την καλλιτέχνιδα και παιδί θαύμα Autumn de Forest και την fashion designer Mary Frances και θα υπάρχουν μοναδικές ευκαιρίες για networking.

Το Celebrity Edge, το οποίο έκανε το ντεμπούτο το, τέλη του 2018, δημιουργήθηκε με τη συνεργασία εμπνευσμένων αρχιτεκτόνων και διασκοσμητών, μπορεί να φιλοξενήσει 2.918 άτομα και περιλαμβάνει σειρά καινοτομιών όπως το Magic Carpet - την πρώτη πλατφόρμα σε πλοίο που μπορεί να ανεβοκατεβαίνει 16 επίπεδα στο κρουαζιερόπλοιο αλλά και οι καμπίνες Edge Stateroom with Infinite Veranda. Το Celebrity Edge ολοκλήρωσε την πρώτη του σεζόν στη Μεσόγειο, έχοντας πραγματοποιήσει κρουαζιέρες 7- 11 νύχτες από Βαρκελώνη και Ρώμη και θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες τον χειμώνα στην Καραϊβική. Το αδερφάκι του, το Celebrity Apex, θα κάνει το ντεμπούτο του το 2020, ενώ θα ακολουθήσουν ακόμα δύο πλοία της ίδιας κατηγορίας το 2021 και το 2022.

Η Celebrity Cruises διαθέτει 13 κρουαζιερόπλοια και στην Ελλάδα αντιπροσωπεύεται από τον ταξιδιωτικό οργανισμό Navigator Travel & Tourist Services.

Sponsored Post