Γιατί αυτός ο άνδρας αφαίρεσε τη διακόσμηση του σπιτιού του ενόψει Halloween και ζήτησε συγγνώμη

Ένας άνδρας από την Αλαμπάμα των ΗΠΑ σίγουρα δε σκέφτηκε νωρίτερα τον ντόρο που θα ξεσπούσε στη θέαση της ρατσιστικής διακόσμησης του σπιτιού του ενόψει Halloween.

Ο Μαρκ Γουλβ, λοιπόν, είχε τη φαεινή ιδέα να «κρεμάσει» έναν μαύρο άντρα από ένα δέντρο με μια θηλιά. Το ντεκόρ της αυλής συμπλήρωναν σκελετοί, ταφόπλακες και αράχνες.

Μία μαύρη γυναίκα αντιλήφθηκε το αποκρουστικό θέαμα και το δημοσίευσε στο Facebook, γράφοντας τα εξής:

Ένας φίλος μου περνούσε από αυτό το σπίτι στην Αλαμπάμα και έγινε μάρτυρας αυτού του φρικιαστικού θεάματος. Ο ιδιοκτήτης του αρνήθηκε να το κατεβάσει.

Παρακαλώ όλους να το κοινοποιήσετε. Δεν ενθαρρύνω τη βία ή την παρενόχληση στον ιδιοκτήτη. Να μη δείξουμε φανατισμένοι, αλλά να καταδικάσουμε δημοσίως πράξεις ρατσισμού στις αγαπημένες μας γειτονιές.

Ο Μαρκ βλέποντας τη θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε εναντίον του, αφού πρώτα κατέβασε τον «κρεμασμένο μαύρο άνδρα», αναγκάστηκε να απολογηθεί: «Τα κάνουμε αυτά, ώστε οι άνθρωποι να περπατούν στο δρόμο αυτές τις ημέρες και να λένε ότι τρόμαξαν. Ξέρεις, αν διασκεδάζεις, δε βλάπτεις κανέναν.

Μπορώ να το δω με άλλον τρόπο (ρατσιστικό) τώρα; Σίγουρα. Αν το βλέπουν άλλοι με αυτό το τρόπο, τότε θα το δω κι εγώ έτσι. Δεν το βλέπω έτσι, αλλά μπορώ να σεβαστώ ότι οι άνθρωποι το βλέπουν έτσι. Εκ των υστέρων θα μπορούσα να το κρεμάσω με αυτό που ξέρω τώρα; Όχι!

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με πληροφορίες είχαν πλησιάσει και τον 11χρονο γιο του Μαρκ που έπαιζε στην αυλή και τον παρότρυνε να το κατεβάσουν.

To Halloween είναι τη Τετάρτη 31 Οκτωβρίου.

Πηγή: indy100