Γιατί η Σεούλ είναι γεμάτη τεχνητά - και άκρως εντυπωσιακά - βουνά

Κρύβουν μια μαγευτική γοητεία.
Mongkol Chuewong via Getty Images

Ένας φωτογράφος στην Νότια Κορέα, ο Σέουνγκου Κιμ, απαθανάτισε με τον φωτογραφικό του φακό δεκάδες τεχνητά βουνά που έχουν τοποθετηθεί έξω από πολυτελείς συνοικίες της Σεούλ.

Αυτή η τάση ονομάζεται jingyeong sansu και επιδιώκει να αναδημιουργήσει τα πιο διάσημα βουνά της χώρας, σε πολύ μικρότερη κλίμακα, έξω από διάσημα συγκροτήματα διαμερισμάτων ή στολίζουν ιδιωτικές βίλες.

Τα τεχνητά βουνά είναι κατασκευασμένα από κτηματομεσίτες που ελπίζουν να βελτιώσουν με αυτόν τον τρόπο το feng shui των κτιρίων, αλλά και την αξία τους στην αγορά. Μερικοί κάτοικοι πιστεύουν επίσης ότι τα βουνά φέρνουν τη θεραπευτική δύναμη της φύσης στις πόρτες τους.

Ο Κιμ φωτογραφίζει αυτές τις ασυνήθιστες κατασκευές από το 2011. Σύμφωνα με την συνέντευξή του στο CNN, τα βουνά κατασκευάζονται πρώτα από ένα βασικό καλούπι, μετά καλύπτονται από χώμα και στη συνέχεια τοποθετούνται φυτά, λουλούδια και δέντρα.

Οι δομές συχνά συνοδεύονται από μια πλάκα όπου αναγράφεται η θετική ενέργεια που φέρνει κάθε βουνό, από τη γονιμότητα και την φιλοδοξία, στην ειρήνη του μυαλού.

«Συνειδητοποίησα ότι αυτό δεν είναι μόνο ένα τεχνητό τοπίο αλλά ένα νέο περιβάλλον που συνδυάζει την παράδοση και τη φιλοσοφία», δήλωσε ο Κιμ στην τηλεφωνική συνέντευξη. «Είναι ενδιαφέρον να δούμε πόσο καπιταλιστικό έχει γίνει».

Η τιμή των βουνών είναι εξωφρενική, καθώς αγγίζει τα 2 εκατομμύρια δολάρια για ένα σχέδιο ύψους μέχρι 20 μέτρων. Χρησιμοποιούνται μόνο υλικά υψηλής ποιότητας, συμπεριλαμβανομένων ακριβών πετρωμάτων και bonsai, και κάθε βουνό διατηρείται από μια ομάδα ειδικών.

πηγή: cnn

Popular in the Community