ΔΙΕΘΝΕΣ
05/12/2018 12:13 EET | Updated 05/12/2018 12:17 EET

Γιατί ο όμιλος Thomson Reuters σκοπεύει να καταργήσει 3.200 θέσεις εργασίας μέχρι το 2020

Η επιχείρηση, που εδρεύει στο Τορόντο, επιδιώκει η ετήσια ανάπτυξή της να αγγίξει το 4,5% το 2020

法新社

Περίπου 3.200 θέσεις εργασίας σκοπεύει να καταργήσει μέχρι το 2020 ο αμερικανοκαναδικός όμιλος μέσων ενημέρωσης, Thomson Reuters Corp. στο πλαίσιο της προσπάθειας του να μειώσει τα πάγια έξοδα του.

Το προσωπικό αναμένεται να μειωθεί κατά 12% ενώ σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, θα γίνει πράξη ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης που περιλαμβάνει το κλείσιμο του 30% των γραφείων του ομίλου σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η παρουσία του πρακτορείου ειδήσεων θα περιοριστεί τα επόμενα χρόνια σε 133 πόλεις. Εκπρόσωπος της επιχείρησης δήλωσε πως οι περισσότεροι από τους εργαζομένους είχαν ενημερωθεί εγκαίρως για τα σχέδια.

Η εταιρεία, που εδρεύει στο Τορόντο, επιδιώκει η ετήσια ανάπτυξή της να αγγίξει το 4,5% το 2020. Υπενθυμίζεται πως στα μέσα του περασμένου μήνα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επιβεβαίωσε πως προχωρά στην αναδιάρθρωση των ευρωπαϊκών γραφείων του, κάτι που μεταφράζεται σε καταργήσεις θέσεων εργασίας κυρίως στις υπηρεσίες που παράγουν ειδήσεις σε δύο γλώσσες, στην Ιταλία, τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Ο ενημερωτικός όμιλος είχε διαθέσει 2 από τα 17 δισεκατομμύρια δολάρια που ήταν τα κέρδη της συμφωνίας με την Blackstone για την διευθέτηση των φορολογικών του υποχρεώσεων. Στο μεταξύ τα κέρδη από τις μετοχές του από τον Μάιο του 2018 αυξήθηκαν κατά 40%.

«Θα προχωρήσουμε στην αναδιάρθρωση της εταιρείας με όποιο τρόπο μπορούμε. Εργαζόμαστε συστηματικά για την αύξηση των κερδών και την παροχή έγκυρου υλικού στους πελάτες μας», είπε ο Τζιμ Σμιθ, ένας εκ των επικεφαλής της εταιρείας.

«Το πρακτορείο Reuters μπορεί να γίνει μέρος της ιστορίας και της ανάπτυξης μας», συμπλήρωσε.

(Mε πληροφορίες από Reuters, Bloomberg)

Sponsored Post